Ανάμεσα στα πολλά (ομολογουμένως) πρόσωπα που έδωσαν το «παρών» το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Καραμανλή, ήταν και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο παλιός Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού έδειχνε απογοητευμένος για δύο λόγους. 

Ο πρώτος σχετιζόταν με το γεγονός ότι ο Καραμανλής στήριξε τον Μητσοτάκη και ο δεύτερος ήταν ότι ακόμα και ο Πάκης κατάλαβε ότι «ήρθε η ώρα του Κώστα για την Προεδρία».

H κατηγορηματική διάψευση Στουρνάρα

Ούτε για αστείο δεν θέλει να ακούει ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα αναφορικά με το ενδιαφέρον του να παίξει ρόλο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίος ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Ο πολύπειρος τραπεζίτης απορρίπτει κάθε τέτοια ιδέα, επισημαίνοντας ότι, όταν λήξει η θητεία του, θα ξεκινά την έβδομη δεκαετία της ζωής του.

H επόμενη παρέμβαση Καραμανλή

Να θυμάστε ότι η παρέμβαση του Καραμανλή θα γίνει επί μακεδονικού εδάφους, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θεωρώ πολύ πιθανόν να ανακοινώσει την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για βουλευτής.

Αν συμβεί αυτό, τότε μην ψάχνετε ποιος θα είναι ο διάδοχος της Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό.