Διά γυμνού οφθαλμού έχει γίνει αντιληπτή η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κάνει άνοιγμα προς το πολιτικό Κέντρο. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής, μεταξύ των άλλων, έχει αποφασίσει να απομακρύνει ακόμα και στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι διακατέχονται από μια πολιτική τοξικότητα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Παύλος Πολάκης, από τον οποίο κρατά εμφανείς αποστάσεις ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιληπτό και από τον ίδιο τον πρώην αν. υπουργό.

Η παρουσία προσώπων με πιο μετριοπαθές προφίλ στο στενό προεδρικό επιτελείο λέγεται ότι αυξάνει τον αριθμό των ατόμων που συγκροτούν το Κίνημα που ζητά (μεταξύ των άλλων) την αποκαθήλωση του παλαιομοδίτη σε όλα τα επίπεδα Θανάση Καρτερού.

Μάλιστα, οι υπέρμαχοι της απομάκρυνσης του παλιού δημοσιογράφου προβάλλουν ως επιχείρημα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, κουβαλώντας μπόλικη εμπάθεια, ανοίγει διαρκώς μέτωπα στον Τσίπρα. Ανάμεσα στα πολλά που καταλογίζουν στον Καρτερό είναι και η περιθωριοποίηση σε σχέση με τα media.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/6