Μπόλικη συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες µέρες για το αν ο τέως υπουργός Υποδοµών και Μεταφορών, Κώστας Καραµανλής, θα πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βάζουν µε µεγάλη ένταση το σχετικό αίτηµα στην ατζέντα, δείχνοντας ότι διαχρονικά σε ό,τι λένε και πράττουν επενδύουν στην ασθενή µνήµη του εκλογικού σώµατος. Γιατί θα είχε αξία το «αίτηµά» τους για µη συµµετοχή του Καραµανλή στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια αν πριν από τέσσερα χρόνια απαιτούσαν το αυτό από τον Τόσκα, όταν εξελίχθηκε η τραγωδία στο Μάτι, όπως και αν ζητούσαν την παραίτηση της Δούρου όταν µετρούσαµε θύµατα και καταστροφές στη Μάνδρα.

Πολιτική ευθιξία

∆υστυχώς για όλους αυτούς που σήµερα λαϊκίζουν υπάρχει ένα γεγονός που κάνει τη διαφορά. Και αυτό συνδέεται µε την πολιτική ευθιξία που επέδειξε από την πρώτη στιγµή ο Κώστας Καραµανλής, υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Μια πρωτόγνωρη πράξη, που είναι αλήθεια ότι µέχρι και πριν από λίγες µέρες ήταν ξένη τόσο στους πολιτικούς όσο και στον πολιτικό µας πολιτισµό.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 11 Μαρτίου 2023.