Με βάση τα ισχύοντα από το Σύνταγμα, όσοι εκ των γενικών γραμματέων και προέδρων Οργανισμών (και είναι πολλοί) επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, οφείλουν στις αρχές του επόμενου χρόνου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Και αυτό γιατί ο νομοθέτης προβλέπει ρητώς ότι, για να είναι κανείς υποψήφιος, θα πρέπει να έχει εγκαταλείψει τον θώκο του δεκαοκτώ μήνες πριν από τη συνταγματική λήξη της παρούσας Βουλής.

Όπως είναι λογικό, ήδη αρκετοί εκ των κρατικών αξιωματούχων έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Με δεδομένο αυτό, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης έχει αρχίσει να συγκεντρώνει βιογραφικά, προκειμένου, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να είναι όλα έτοιμα.

Φυσικά, πέραν των παραιτήσεων, υπάρχουν και εκείνοι που, εν όψει Ιανουαρίου, φλερτάρουν με την ιδέα της κυβερνητικής αξιοποίησης.

Η Ρένα Δούρου και η δικογραφία για το Μάτι

Κάπου πήρε το αυτί μου ότι έρχονται δύσκολες ώρες για την πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα ∆ούρου, οι οποίες συνδέονται με την καυτή δικογραφία της δολοφονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Τα σχέδια για τον Γιάννη Κουράκη

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης σκέφτεται να ανακοινώσει κατά το αµέσως προσεχές διάστηµα ο πρώην δήµαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.