Δύο πρόσωπα που απέδειξαν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι διαθέτουν επικοινωνιακές ικανότητες φέρονται ως φαβορί για την «ηλεκτρική καρέκλα» του κυβερνητικού εκπροσώπου στην περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η Ν.∆.

Το κοινό χαρακτηριστικό των δύο στελεχών είναι ότι προέρχονται από τη νέα γενιά των πολιτικών, που αναδείχθηκαν την περίοδο της ηγεσίας Μητσοτάκη.

Ο λόγος για την τέως υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, που κατέγραψε (εκτός των άλλων) ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ψήφων στην Ανατολική Αττική, από τη µια, και τον «γαλάζιο» γραµµατέα, Παύλο Μαρινάκη, από την άλλη.

Ψηλά στην εκτίµηση

Όπως µαθαίνω, και µάλιστα από αξιόπιστη νεοδηµοκρατική πηγή, τα δύο στελέχη βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίµηση του προέδρου Κυριάκου. Και όταν λέω «ψηλά», αναφέροµαι στο γεγονός ότι ο ίδιος έχει συγκεκριµένη άποψη για την επικοινωνιακή τους ικανότητα.

Αν, λοιπόν, δεν επιλεγεί γυναίκα για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχω την αίσθηση (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι ο Μαρινάκης είναι το απόλυτο φαβορί για την εκπροσώπηση της επόµενης κυβέρνησης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Ιουνίου 2023.