∆εν πρόλαβαν να τελειώσουν οι διπλές κάλπες των βουλευτικών εκλογών και ο πρόεδρος Μητσοτάκης (µαθαίνω ότι) έδωσε ήδη εντολή προς τους Παύλο Μαρινάκη και Θανάση Νέζη προκειµένου να ξεκινήσουν το casting των υποψήφιων δηµάρχων.

Από τα λίγα που αντιλαµβάνοµαι επί της πολιτικής, οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού (που έπεσαν διάνα στις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών) οφείλουν να προχωρήσουν σε µια express διαδικασία επιλογής, αφού επί της ουσίας όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί µέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στις περιφέρειες η άσκηση είναι σχετικά εύκολη, µε εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, µε δεδοµένο ότι αυτή τη φορά θα στηριχτεί και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Από κει και πέρα, όλοι οι νυν δήµαρχοι που είχαν την υποστήριξη της Ν.∆. στις προηγούµενες εκλογές θα έχουν την εκ νέου στήριξή της. Οπότε εκείνο που µένει να ξεκαθαρίσουν οι Μαρινάκης και Νέζης είναι οι δήµοι όπου ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο και τρεις Νεοδηµοκράτες.

Σε γενικές γραµµές, πάντως, µιλάµε για µια σχετικά εύκολη άσκηση, που γίνεται ακόµα πιο εύκολη αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι αρµόδιος για την Αυτοδιοίκηση υπουργός είναι ο εκλογοµάγειρας Θοδωρής Λιβάνιος.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 4/7