Διά γυµνού οφθαλµού έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό το εµπάργκο που έχει επιβάλει το κεντρικό σύστηµα της Κουµουνδούρου στον Πολάκη, που πάλεψε στην κυριολεξία µόνος του και τα κατάφερε να εκλεγεί πρώτος στα Χανιά, σε ένα υπό κανονική κατάρρευση ψηφοδέλτιο.

Μετανιωμένος

Οπως αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει (πλέον) µετανιωµένος ακόµα και για την απόφασή του να µην αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον αψύ Σφακιανό.

Συγκεκριµένα, πιστεύει ότι ήταν η βασική «νάρκη» που ναρκοθέτησε κάθε προσπάθεια προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του πολιτικού Κέντρου.

Πέραν τούτου, ο Τσίπρας, έστω και µε καθυστέρηση αρκετών χρόνων, έχει καταλάβει ότι οι λογικές και γενικότερα ο πολιτικός λόγος του Πολάκη αντιπροσωπεύουν έναν µικρό ΣΥΡΙΖΑ. Εξέλιξη που βολεύει τον ίδιο τον πρώην αν. υπουργό, αφού, όσο µικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο µεγαλώνει ο Πολάκης.

Ιστορία

Ολα αυτά ανήκουν πλέον στην Ιστορία. Γι’ αυτό και τώρα ο Τσίπρας, στην προσπάθειά του να µαζέψει τα ασυµµάζευτα, φαίνεται ότι εχει δώσει εντολή να «κοπεί» από κάθε µέσο ενηµέρωσης που επηρεάζει η Κουµουνδούρου ο βουλευτής Χανίων.

Πάντως, οφείλω να σας πω ότι, πέραν του µιντιακού αποκλεισµού, διαπιστώνω και µια γενικευµένη επιχείρηση αποδόµησης του Παυλή σε επίπεδο Χανίων, που στόχο έχει να µην εκλεγεί βουλευτής.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/6/2023.