Ο Γεράσιµος (Μάκης) Σιάσος, από την Ιατρική Σχολή, είναι ο νέος πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, δίνοντας οριστικά τέλος στη διαχρονική (και, κυρίως, εµετικά συστηµική) παντοκρατορία του Θανάση ∆ηµόπουλου, ο οποίος εσχάτως αντιµετώπισε το ΕΚΠΑ ως οικογενειακή επιχείρηση (µε την καλή έννοια πάντα).

Ο Σιάσος, που δύσκολα χάνει εκλογές, κατάφερε, έχοντας απέναντί του ένα καλά οργανωµένο σύστηµα, να επικρατήσει, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για πραγµατική αλλαγή σελίδας στα διοικητικά πράγµατα του πανεπιστηµίου. Επειδή όµως πάντα η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, σε αντίθεση µε την ήττα, που είναι (σχεδόν πάντα) ορφανή, οµολογώ ότι η επικράτηση του Σιάσου έχει διπλή (αν όχι τριπλή) αξία από τη στιγµή που στο απέναντι στρατόπεδο βρισκόταν, µεταξύ των άλλων, και η τέως υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραµέως.

Για να γίνω πιο συγκεκριµένος, η τελευταία έχω την αίσθηση ότι είχε κόψει ακόµα και την καληµέρα στον νέο πρύτανη. Τελικά, όµως, ακόµα και στους πρυτάνεις έχει αξία η µαντινάδα: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/6