Επειτα από ένα σχετικά σύντοµο διάστηµα προβληµατισµού και σχετικής περισυλλογής, η Έφη Αχτσιόγλου αποφάσισε να είναι υποψήφια για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βασικός λόγος που έκανε δεύτερες σκέψεις είχε να κάνει µε τις αυξηµένες υποχρεώσεις της ως µητέρας, µε δεδοµένο ότι µεγαλώνει µια µικρή κορούλα. Τελικώς πείστηκε ότι µπορεί να συνδυάσει και τις οµολογουµένως αυξηµένες πολιτικές ανάγκες που απορρέουν από την ιδιότητα του προέδρου κόµµατος και αυτές της µητέρας.

Τις τελευταίες ώρες (και κυριολεκτώ) η Αχτσιόγλου είχε σειρά παρασκηνιακών επαφών µε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγµα µε τον Αλέξη Χαρίτση. Τη βασική παρασκηνιακή δουλειά για λογαριασµό της πρώην υπουργού την έχουν αναλάβει οι Δηµήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Μετά το οριστικό «ναι» της Αχτσιόγλου, εκείνο που µένει είναι ο χρόνος που θα αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Οι πληροφορίες τη θέλουν να το κάνει εντός της επόµενης εβδοµάδας, και µάλιστα εκτός των κοµµατικών οργάνων, θέλοντας να σηµατοδοτήσει την ευρύτητα που φιλοδοξεί να έχει η υποψηφιότητά της.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/7