Στενεύουν τα περιθώρια για τον Μίμη Παπαγγελόπουλο και την παρέα του, αφού, όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ, έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι κλήσεις των κατηγορουμένων. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες που διενεργούν την προανακριτική διαδικασία προσανατολίζονται (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων για το αδίκημα της εκβίασης εναντίον προσώπων που είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ότι επιχείρησαν να τον εκβιάσουν.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι επ’ αυτού έχουν ήδη ξεκινήσει οι κλήσεις των προσώπων που φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στην εκβίαση του ελληνοϊσραηλινής καταγωγής επιχειρηματία. Ομως και στην κεντρική υπόθεση που διερευνά η Δικαιοσύνη και στην οποία εμπλέκεται ο Παπαγγελόπουλος τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να εξελίσσονται όπως θα επιθυμούσαν οι αρθρογράφοι της «Δημοκρατίας» και του Οlympia.gr.

Απεναντίας, θα έλεγα ότι τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί δυσκολεύουν εξαιρετικά τη θέση τόσο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης όσο και των φερόμενων ως συνεργών του. Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δείχνουν να έχουν καταληφθεί από σχετική αγωνία, κάτι που προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και άλλων παρεμβάσεων που επιχειρούν δεξιά κι αριστερά. Σε σχέση, τώρα, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δικαστικές πηγές το προσδιορίζουν για τα μέσα Μαρτίου.

Οι επερχόμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιοι εισηγούνται στον Τσίπρα μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες να προχωρήσει μεταξύ των άλλων και στην «καρατόμηση» του γίγαντα Τζανακόπουλου από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βασικό επιχείρημα που διατυπώνουν οι υπέρμαχοι αυτής της πρότασης έχει να κάνει με τα σενάρια που θέλουν την Εφη Αχτσιόγλου (σύντροφο του Μήτσου) να φλερτάρει μελλοντικά με την καρέκλα του προέδρου Αλέξη. Αν ισχύει αυτό, η πλέον ακατάλληλη θέση για τον Τζανακόπουλο είναι αυτή του γραμματέα...