Τρεις είναι οι «εκλεκτοί» του Μεγάρου Μαξίµου, υπό την ευρεία φυσικά έννοια του όρου, για τη διαδοχή του Γιάννη Σαρµά στην προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι ακόµη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το ποιος θα ηγηθεί του συγκεκριµένου δικαστηρίου. Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, που χειρίζεται το θέµα, έχω την αίσθηση ότι έχει κάνει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και απλώς µένει η επίσηµη πρόταση µε τους υποψηφίους, που θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συµβούλιο.

Με βάση τα προβλεπόµενα, µέχρι το τέλος του µήνα θα έχουµε τον νέο (ή τη νέα) πρόεδρο.

Το ενδιαφέρον της Πελώνη για το ευρωψηφοδέλτιο

Αν και η ίδια η Αριστοτελία Πελώνη (πού χάθηκε, αλήθεια, αυτό το κορίτσι) ενδιαφερόταν για µια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆., τελικώς εξ όσων πληροφορούµαι, προς µεγάλη απογοήτευση των Ευρωπαίων, που την περίµεναν πώς και πώς στις Βρυξέλλες, δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Θέλω να πιστεύω ότι θα αντέξουν την απουσία της εντός, αλλά κυρίως εκτός συνόρων.

Η,,, επίσκεψη

Προ ηµερών βρέθηκα σε ένα τραπέζι και κει που συζητούσαν διάφορα ψιθυριστά, προφανώς για να µην τα ακούσω, κάτι πήρε τ’ αυτί µου για µια επίσκεψη του προέδρου Μακρόν στην Αθήνα. Μάλιστα, αν κατάλαβα καλά, µιλάµε για προεκλογική, αφού θα πραγµατοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές.

Εξαφανίστηκε ο Στυλιανίδης

Εξαφανισµένος από την πολιτική πιάτσα (και όχι µόνο) είναι ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.∆. Ευριπίδης Στυλιανίδης, που σε κάποια φάση την είχε δει µέχρι και διάδοχος του Καραµανλή.

Θα µου πείτε, πού θυµήθηκες τώρα τον συγκεκριµένο πολιτικό; Τον έφερα στη µνήµη µου µε αφορµή κάτι περίεργα που ακούω ότι συµβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και δεν είναι του παρόντος να τα συζητήσουµε.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 11/11