Από µία από τις καλές κυβερνητικές πηγές που διαθέτω άκουσα στα «κλεφτά» ότι εσχάτως έχει αρχίσει να συζητείται σε πολύ «κλειστούς» διπλωµατικούς κύκλους το ενδεχόµενο επίσηµης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Η πληροφορία, που -όπως σας είπα- προέρχεται από σχετικά (πολύ) αξιόπιστη πηγή, συνοδεύεται και από ένα πιθανό χρονικό διάστηµα. Σύµφωνα µε όσα έµαθα, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που θεωρείται παράγοντας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή από τους Αµερικανούς, αναµένεται να γίνει αποδέκτης επίσηµης πρόσκλησης κατά το προσεχές διάστηµα. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τις συζητήσεις που γίνονται σε διπλωµατικό επίπεδο δεν αποκλείουν µετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία ανάµεσα στον Αµερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που αξίζει να τονιστεί είναι η πληροφορία που θέλει τον πρωθυπουργό κατά το πρώτο τρίµηνο του νέου έτους να πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

ΥΓ.: Και δεν αναφέροµαι στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη, όπου θα παραστεί στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν η JP Morgan µε το Χρηµατιστήριο Αθηνών.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 25/11