Είναι αλήθεια ότι ένα από τα πρώτα ονόµατα που έπεσαν στο πρωθυπουργικό τραπέζι για τη θέση του υπουργού Εργασίας ήταν αυτό του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Με το άκουσµα της σχετικής πρόθεσης, ο τελευταίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να δεχτεί καµία κυβερνητική θέση, µε δεδοµένο ότι εντός του τρέχοντος µηνός θα εκλεγεί πρόεδρος του Συµβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, ο ίδιος υπενθύµιζε ότι προ δεκαηµέρου ο πρωθυπουργός είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τους Ευρωπαίους, ζητώντας τη στήριξη της υποψηφιότητας του Έλληνα βουλευτή.

Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν, ουδέποτε ετέθη θέµα επιστροφής στην κυβέρνηση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Απεναντίας, θα σας έλεγα ότι ο Μητσοτάκης είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν έχει στους υπολογισµούς του τον πρώην υπουργό. Πάντως, για την ιστορία και µόνο, να σας πω ότι ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος εδώ και καιρό προεξοφλούσε την επιστροφή του στην Κατεχάκη, γεγονός που εξόργισε τον πρωθυπουργό.

Τελικά, ο πρόεδρος Κυριάκος αναδεικνύεται ιδανικός και στο τρολάρισµα των αντιπάλων του. ∆εν µπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την απόφασή του να υπουργοποιήσει τον Άδωνι, δίνοντας επί της ουσίας δουλειά και στον Πολάκη, ο οποίος µε την πορεία που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει τη γοητεία του. Η επιστροφή πάντως του Γεωργιάδη στο Υγείας δείχνει ότι ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να τον αντιµετωπίζει ως τον πιο «ντούερ» της κυβέρνησής του.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών στις 5 Ιανουαρίου