Ο Μητσοτάκης και οι εκτιμήσεις για τους εννέα ευρωβουλευτές

Υπεραισιόδοξος εμφανίζεται στις κατ' ιδίαν συζητήσεις που έχει με κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες της πιάτσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Έχοντας ήδη μια πρώτη εικόνα από τις ποιοτικές αναλύσεις του Αμερικανού συμβούλου του, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η ΝΔ θα κινηθεί πάνω από το εκλογικό αποτέλεσμα που είχε καταγράψει στις ευρωεκλογές του ‘19. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης θεωρεί πως η ΝΔ θα καταφέρει να εκλέξει έναν επιπλέον ευρωβουλευτή. Από τους οκτώ που διαθέτει σήμερα ως εκπροσώπηση να πάει στους εννέα. Με δεδομένο ότι θα εκλεγούν οι τέσσερις νυν (Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ, Κυμπουρόπουλος, Βόζεμπεργκ), απομένουν πέντε ακόμα θέσεις για τους νέους.

Προ των πυλών διώξεις για Λαβράνο

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου, αφού, όπως μαθαίνω, πλέον έχουν «δεθεί» οι περισσότερες από τις εκκρεμείς υποθέσεις του. Στο βασικότερο μέτωπο, που δεν είναι άλλο από τους φορολογικούς ελέγχους που είχαν γίνει σε επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα συνδέονταν με τον Λαβράνο, έχουν προκύψει στοιχεία που προκαλούν ντόμινο εξελίξεων.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι φορολογικές Αρχές έχουν ανασύρει ήδη από το αρχείο σειρά από υποθέσεις που σχετίζονται με εταιρείες όπου εμπλέκεται ο γνωστός επιχειρηματίας. Οι καλά γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο επισημαίνουν ότι πρόκειται για τις γνωστές υποθέσεις των τριγωνικών συναλλαγών και των πλαστών τιμολογίων στις οποίες «πρωταγωνιστούν» εταιρείες του Γιάννη Λαβράνου. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σοβαρά στοιχεία προκύπτουν και για μεγάλη συστημική τράπεζα, η οποία φαίνεται ότι είχε γίνει αποδέκτης των εικονικών τιμολογίων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες στις Αρχές έφτασε πόρισμα της Interpol, που αποκαλύπτει τη σύνδεση με τις συγκεκριμένες εταιρείες προσώπων που διέθεταν πλαστές ταυτότητες και αλλά «μαϊμού» έγγραφα. Από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος γίνεται αντιληπτό ότι ο «μυστηριώδης Λαβράνος» όχι μόνο δεν απολαμβάνει της διαχρονικής ασυλίας, αλλά απεναντίας σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον φυσικό του δικαστή. Αυτόν που απέφευγε επί χρόνια…

! Ήδη στην πιάτσα έχουν ανοίξει στόματα, με αποτέλεσμα να «πέφτουν» σαν καταιγίδα τα ονόματα των προσώπων που παρείχαν μια ιδιότυπη ασυλία στον Λαβράνο.

Ο χιονιάς αναβάλλει την επίσκεψη Μαρινάκη στην ΕΡΤ

Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τελικώς η επίσκεψη του Παύλου Μαρινάκη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο λόγος της αναβολής έχει να κάνει με την επέλαση του χιονιά στην Αττική. Οπότε όσοι περίμεναν να δουν τον νέο πολιτικό προϊστάμενο της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες…


Όταν ο Σπυρίδης πήρε τη σίτιση των νοσοκομείων από τον Παπανικολάου

Επί χρόνια έλυνε και έδενε στα νοσοκομεία «Υγεία» και «Μητέρα» ο νυν διευθύνων τη Vivartia, Θανάσης Παπανικολάου. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος μάνατζερ, που από τα τοστάδικα των Everest εξελίχθηκε σε αφεντικό της Mig, του συγχωρεμένου του Βγενόπουλου. Ο Παπανικολάου, μετά την εξαγορά από το CVC του «Υγεία» και της Vivartia, προσπάθησε να «κολλήσει» στον Φωτακίδη.

Με το «καλημέρα» όμως ο Σπυρίδης του «Metropolitan», που γνώριζε από την καλή και από την ανάποδη τον Θανασάκη, άρχισε να του δείχνει τη μία μετά την άλλη τις πόρτες της εξόδου. Η τελευταία και πιο μεγάλη πόρτα σχετίζεται με τη σίτιση των δύο νοσοκομείων που επί χρόνια διαχειριζόταν ο Παπανικολάου. Όπως μαθαίνω, ο Σπυρίδης, παρέα με ένα γεροντάκι, εδώ και καιρό έχουν εκπαραθυρώσει τον πολύπειρο στα γεύματα μάνατζερ, εξέλιξη που έχει κοστίσει πανάκριβα στον διευθύνοντα τη Vivartia. Αν δεν καταλάβατε, ο Σπυρίδης πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Παπανικολάου.


Το ένα ευρώ «διαχειριστικά κόστη»

Μετά την αποκάλυψη του Powergame και των «Παραπολιτικών» για την παρακράτηση ενός ευρώ ανά γεύμα, το οποίο, λέει, κατευθυνόταν σε διάφορα «διαχειριστικά κόστη», μαθαίνω ότι σταμάτησε η συγκεκριμένη φάμπρικα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Θανάσης Παπανικολάου και η παρέα του πλέον δεν παρακρατούν από τους «υπεργολάβους» των γευμάτων στους μετανάστες το «γνωστό» ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν «διαχειριστικά κόστη». Επειδή λοιπόν η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, οι γνωρίζοντες έχουν καταλάβει τι ακριβώς γινόταν επί χρόνια. Όπως έχει καταλάβει και ο Παπανικολάου ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ανοίγουν στόματα. Και τότε δεν τον σώζουν ούτε οι επικλήσεις σε γνωστούς πολιτικούς ούτε φυσικά οι δικηγόροι φίλοι του. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι ο διευθύνων τη Vivartia ετοίμαζε έναν διαγωνισμό (προφανώς για να τον κερδίσει) που αφορούσε τα γεύματα των κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα ανά την επικράτεια. Μάλιστα, όπως έλεγε, τον είχε «κλείσει» με τον Μηταράκη, εκθέτοντας φόρα παρτίδα τον πρώην υπουργό, που αγνοούσε τα σχέδια του Παπανικολάου.