Ο Γεραπετρίτης επιβεβαιώνει την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

«Υπάρχει πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και τον Μάρτιο, έχει μια σειρά από διεθνή ταξίδια, θα εξαρτηθεί και από το δικό του πρόγραμμα». Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την διάρκεια τις συνέντευξης που παραχώρησε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας την προχθεσινή αποκάλυψη της στήλης bigmouth του site Powergame. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα στις 27 Μαρτίου, αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να βρεθεί στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αν και από το Μαξίμου απέφευγαν κάθε σχόλιο επ’ αυτού, χθες ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, που προφανώς και γνωρίζει περισσότερα επ’ αυτού, άφησε ορθάνοιχτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η αλήθεια είναι ότι ήδη σε διπλωματικό επίπεδο έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του ταξιδιού. Μάλιστα μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι στις αρχές του επόμενου μήνα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση (όπως αποκάλυψε ο Γεραπετριτης) των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ. Και επειδή ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε στα πολλά ταξίδια του προέδρου Μητσοτάκη, σπεύδω να σας πω ότι αν δεν κάνω λάθος, περί τα τέλη Μαρτίου, αν δεν κάνω λάθος έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Καναδά.

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Αυτιά

Το Σάββατο στην έντυπη μορφή της στήλης σας έγγραφα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει την ένταξη του Γιώργου Αυτιά στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Ε λοιπόν επ’ αυτού σας έχω πιο φρέσκα νέα. Με βάση αυτά (τα φρέσκα νέα) τις επόμενες μέρες και για να ακριβολογώ, δεν αποκλείω αυτό να συμβεί και μέσα στην επόμενη βδομάδα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον γνωστό δημοσιογράφο στο Μαξίμου για την καθιερωμένη φωτογραφία. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση Μητσοτάκη, έχουν παίξει τόσο τα ευρήματα (μυστικών) δημοσκοπήσεων, όσο και η απήχηση που φαίνεται να έχει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα στην ομογένεια. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Αυτιά που πλέον δεν φαίνεται να αργεί, θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις της αντικατάστασης του, στο πρωινό του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΙ.

! Ένα από τα πολυσυζητημένα deal που σχετίζεται με τα σκουπίδια, φαίνεται να οδεύει προς οριστικό ναυάγιο.


Η απολαβρανοποίηση της Αστυνομίας

Με την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σας είχα προαναγγείλει ότι θα βρισκόμασταν μπροστά σ' ένα σχέδιο απολαβρανοποίησης της Αστυνομίας. Με βάση τα όσα φτάνουν στ αυτιά μου, ο πολύπειρος πολιτικός, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος την ανθρωπογεωγραφία της ΕΛ.ΑΣ. , όντως έχει αρχίσει να απομακρύνει από νευραλγικές θέσεις, διαφορά πρόσωπα που εξυπηρετούσαν το επονομαζόμενο και ως «σύστημα Λαβράνου». Συγκεκριμένα ήδη δρομολογήθηκαν μετακινήσεις αξιωματικών από το Εσωτερικών Υποθέσεων και την Οικονομική Αστυνομία, δυο υπηρεσίες που αποτέλεσαν προνομιακό χώρο για τον γνωστό επιχειρηματία. Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι ένα πρόσωπο - κλειδί, που είχε αποσπαστεί στην ΕΥΠ και πλέον υπηρετεί στο τμήμα Αθλητικής Βίας, έχει αρχίσει κάτι ενδιαφέρουσες διηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως -όπως σας αποκάλυψα και στην χθεσινή έκδοση της στήλης- ένα πόρισμα της Interpol , που προφανώς βρίσκεται και στα χέρια του Χρυσοχοΐδη, «καεί» για τα καλά τον Λαβράνο, αφού αποκαλύπτει στοιχεία για κλεμμένες ταυτότητες και αλλά ενδιαφέροντα.

*Διαβάστε εδώ: Το µακροβούτι Μητσοτάκη στην κεντροαριστερή δεξαµενή - Πώς ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την αδυναμία Κασσελάκη-Ανδρουλάκη


Ανασχηματισμός γενικών γραμματέων

Κινητικότητα και μάλιστα σχετικά έντονη καταγράφουν οι κεραίες μου, σε σχέση με τις επικριμένες αλλαγές σε επίπεδο προέδρων οργανισμών και γενικών γραμματέων. Ήδη οι Παπασταύρου, Σκέρτσος και Μπρατάκος, έχουν αρχίσει να μαζεύουν ονόματα προτεινόμενων προς αξιοποίηση με βάση το νέο νόμο Κεραμέως. Και επειδή μεταξύ των άλλων απαιτείται πενταετής προϋπηρεσία στο δημόσιο, οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων έχουν αρχίσει να ψάχνουν τα ένσημα που είχαν στο Δημόσιο.


Ο Κύρτσος παραδέχεται την κυριαρχία Μητσοτάκη

Ένα tweet από τα πολλά που κάνει καθημερινά ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, έρχεται να προβληματίσει τους διαχρονικούς επικριτές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πολύπειρος πολιτικής αναλυτής, που γνωρίζει καλά να διαβάζει δημοσκοπήσεις, με αφορμή την προχθεσινή δημοσκόπηση της MRB, παραδέχεται επί της ουσίας ότι ο πρωθυπουργός παίζει χωρίς αντίπαλο. Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοεξοντώνονται στο 12-13%, με τα μόνα κόμματα που να δείχνουν δυναμική ανόδου να είναι το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε λίγες λέξεις ο έμπειρος Κύρτσος έρχεται να αποτυπώσει ως έχει την πραγματικότητα. Το γεγονός δηλαδή ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία, δείχνουν ελάχιστες απώλειες, δεδομένου ότι το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος κινείται στο 37%.

! Με αφορμή το χθεσινό tweet του Κύρτσου, πληροφορήθηκα ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης, φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την υποψηφιότητα του νυν ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

kurtsos