Mετά τα όσα διάβασα και άκουσα κατά τη διάρκεια των προηγούµενων ηµερών, αισθάνοµαι την ανάγκη να απολογηθώ στο αναγνωστικό κοινό των «Παραπολιτικών», για το µέγα λάθος στο οποίο υπέπεσα και δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκα στο τηλεφώνηµα του πρώην προέδρου της Ν∆ Βαγγέλη Μεϊµαράκη, την Τετάρτη του Πάσχα.

Και τι δεν γράφτηκε για το δήθεν σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αποστρατεύσει» τους «βαρώνους» του κόµµατος και φυσικά για τη δική µου προσπάθεια να εξολοθρεύσω ό,τι έχει ξεπεράσει το 60ό έτος ηλικίας εντός Ν∆. Προφανώς, κανείς απ' αυτούς που αποφάσισαν να σεναριολογήσουν δεν µπήκε στον κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει µε τον κ. Μεϊµαράκη, προκειµένου να του ζητήσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα γράψαµε σχετικά µε τον διάλογο που είχε µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απλά και πρακτικά. Απεναντίας, επελέγη ο εύκολος δρόµος της «τερατολογίας».

Προφανώς θεωρήθηκε ως «προβοκάτσια» ότι στο ρεπορτάζ του προηγούµενου φύλλου κρίναµε σκόπιµο να µην αποδώσουµε απευθείας στον πρώην πρόεδρο τα όσα ο ίδιος µου µετέφερε και φυσικά µου ζήτησε να αποτυπώσω στην εφηµερίδα. Επειδή, όµως, η υπερβολή, οι προβοκάτσιες και η παρακµιακή προπαγάνδα των Τσιπροκαµµένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, έκρινα σκόπιµο, σήµερα, να αποκαλύψω το παρασκήνιο που προηγήθηκε του ρεπορτάζ.

Την Τετάρτη του Πάσχα επικοινώνησε µαζί µου ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνδύασε τις ευχές µε την πρωτογενή µεταφορά αρκετών διαλόγων από το τετ-α-τετ µε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ αντλήθηκαν από τον κ. Μεϊµαράκη, άρα τα περί σχεδίου αποστρατείας των «γαλάζιων» «βαρώνων» από την πλευρά του αρχηγού της Ν∆ ανήκουν µάλλον στη σφαίρα της φαντασίας εκείνων που θα επιθυµούσαν µια τέτοια εξέλιξη.

Το επίµαχο τµήµα της δεκάλεπτης συνδιάλεξης που είχα µε τον πρώην αρχηγό ήταν το εξής: «Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο µου. Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση, µπορώ, αν χρειαστεί, και να σε διευκολύνω. Απελευθερωµένος, θα δώσω τη µάχη για την παράταξη απ' όποιο µετερίζι κρίνεις σκόπιµο ότι µπορώ να προσφέρω». Μάλιστα, µε εξουσιοδότησε να το γράψω. «Βαγγέλη, σε τιµά αυτό που µου λες…», φέρεται να απάντησε ο πρόεδρος της Ν∆, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι αποδεχόταν κιόλας το γεγονός ότι ο προκάτοχός του στην ηγεσία του κόµµατος τον απελευθέρωνε να δράσει κατά βούληση στην περίπτωση που επιθυµούσε να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τους «βαρώνους» της µεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Το Σάββατο και αφού είχε δηµοσιευθεί το εκτενές ρεπορτάζ στα «Π», επικοινώνησα εκ νέου µε τον κ. Μεϊµαράκη, ο οποίος έδειχνε περιχαρής για την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων από την έµπειρη δηµοσιογράφο Χριστίνα Κοραή. Το ίδιο κλίµα καταγραφόταν και στα υψηλά κοµµατικά κλιµάκια, χωρίς κανείς να διατυπώνει οποιαδήποτε ένσταση ή αιχµή για τα παρατιθέµενα γεγονότα.

Οι µόνοι που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν για άλλη µια φορά την πραγµατικότητα ήταν οι γνωστοί πολέµιοι της Ν∆, οι οποίοι, αφού πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες της Ν∆ του Κωνσταντίνου Καραµανλή, ιδρύοντας δικά τους κόµµατα και βάζοντας πλάτη στη χειρότερη εκδοχή των κοµµουνιστών, συχνά-πυκνά δείχνουν να αγωνιούν για την ενότητα της µεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. ∆υστυχώς για όλους αυτούς, η Ιστορία τούς έχει κατατάξει εκεί που πραγµατικά τους αξίζει.

Σε αυτές τις σελίδες που κυριαρχεί το γκρίζο χρώµα της προδοσίας και της πολιτικής απάτης.

Τα «Π» θα συνεχίσουν να κυριαρχούν µε συνέπεια και αξιοπιστία στον χώρο της κεντροδεξιάς. Κι αν υπάρξει θέµα µε τις αποστρατείες των «βαρώνων», θα το γράψουµε χωρίς να υπολογίζουµε ποιους θα στενοχωρήσουµε. Θα κάνουµε ακριβώς αυτό που κάναµε µε την αποκάλυψη των όσων συζήτησαν οι Μητσοτάκης και Μεϊµαράκης. Τα υπόλοιπα τα αφήνουµε σε αυτούς που αποφάσισαν να γίνουν πατερίτσες του Τσίπρα, υµνώντας τον εθνάρχη Καραµανλή…