Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε ως στόχο να επαναφέρει σε τροχιά εκλογικής νίκης τη μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη. Ο στόχος επετεύχθη σε ελάχιστο χρόνο, αφού σε όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων η αξιωματική αντιπολίτευση «πήρε κεφάλι» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Με στρατηγικό σύμμαχό της την ΑΛΗΘΕΙΑ και με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην Ελλάδα της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της εθνικής υπερηφάνειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να δώσει το ηγετικό του στίγμα.
Ταυτόχρονα, προχώρησε στην αναγέννηση του πιο σταθερού και αξιόπιστου πολιτικού φορέα της Μεταπολίτευσης. Χωρίς κραυγές, λαϊκίστικες κορώνες, χτυπήματα στην πλάτη και κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια. Σήμερα, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη απέναντι στην πιο επικίνδυνη και διεφθαρμένη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ιανουάριο του ’15 μέχρι και σήμερα, κατάφερε να απαξιώσει στα μάτια της πλειονότητας των πολιτών, όχι μόνο των Νεοδημοκρατών, την «πολιτική μαφία» που κυβερνά τον τόπο, όπως τη
χαρακτήρισε η προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο ηγέτης της ελληνικής Κεντροδεξιάς, με τη στάση, τα επιχειρήματα, μα κυρίως με τον ξεκάθαρο πολιτικό του λόγο, έχει δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό ρεύμα: Το «ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ». Φράση που κυριαρχεί πλέον σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Κι αυτό το αίτημα-απαίτηση είναι που θα κρίνει το εύρος του εκλογικού θριάμβου της Ν.Δ. Από το 2015 μέχρι σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε και κάτι ακόμη. Για πρώτη φορά, τα κόμματα που βρίσκονται πέριξ της Ν.Δ. κινούνται λίγο πάνω από το 1%, ενώ ως αμφισβητίες της «γαλάζιας» ηγεσίας εμφανίζονται οι Κατερίνα Παπακώστα, Βαγγέλης Αντώναρος, Φαήλος Κρανιδιώτης και ενδεχομένως να προστεθεί και ο Τέρενς Κουίκ. Ποτέ άλλοτε η Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν τόσο ενωμένη όσο σήμερα.

Από χθες, με αφετηρία το Συνέδριο, ξεκίνησε η πορεία προς τον εκλογικό θρίαμβο. Μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες, η «πολιτική μαφία» θα επιχειρήσει να λασπώσει για να πολώσει. Ο κ. Τσίπρας, όσο θα βλέπει ότι δεν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, θα μοιάζει όλο και πιο πολύ στους Πολάκη και Καμμένο. Αυτό θα είναι και το συντριπτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου, ο οποίος θα εξακολουθήσει να μιλάει για μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την τάξη στους θεσμούς, που θα κάνει την Ελλάδα ξανά υπερήφανη. Το αίτημα των πολιτών για επιστροφή στην εθνική κανονικότητα ακούγεται από παντού. Και η κοινωνία δεν αναζητά δημοφιλείς κομματάρχες, αλλά αξιόπιστους κυβερνήτες. Αυτό που ενοχλεί τους απερχόμενους είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που αναζητά η εποχή. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από κλακαδόρους και
δημαγωγούς. Τους ψήφισε και τους πλήρωσε. Τώρα που τελείωσε η περιπλάνηση στον λαϊκισμό, αναζητά πρωθυπουργό. Και ο σημερινός αρχηγός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Αυτό και το φοβούνται και θα προσπαθήσουν με λάσπες να το αποτρέψουν. 

Απέναντι σε αυτούς, οδηγός μέχρι τις εκλογές, για όλα τα στελέχη της Ν.Δ., πρέπει να είναι η πολιτική συνταγή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, κάνοντας την προσωπική του αναδρομή, είχε πει: «Συμπεριφέρθηκα πάντα με φυσική και πολιτική γενναιότητα. Κοιτώντας τον ελληνικό λαό στα μάτια και λέγοντάς του πάντα αυτό που πίστευα: Την αλήθεια. Γιατί οι Ελληνες αξίζουν να γνωρίζουν πάντα την αλήθεια». Οπως επίσης στα προεκλογικά εγχειρίδια είναι επίκαιρος και ο επίλογος της ομιλίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κ.Ε. της Ν.Δ., λίγο πριν από τις εκλογές του 2004. «Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε όλοι μαζί. Ολοι μαζί για την Ελλάδα που αξίζουμε. Ολοι μαζί για την Ελλάδα που μπορούμε. Ολοι μαζί “θα ιδούμε τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν, τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει, λίγο ακόμα, να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”».