Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι θα είναι δεύτερος στις εκλογές και δίνει σκληρό αγώνα για να έχει τον αριθμό 3 μπροστά από το ποσοστό που θα λάβει.

Αν καταγράψει ποσοστό κάτω από 31,5% που έλαβε στις εκλογές του 2019 θα αποτελεί προσωπική ήττα, καθώς θα είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική ιστορία, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να εισπράττει από τη φθορά της κυβέρνησης, χάνει. Για να επιτύχει τον στόχο του, έχει ξαμοληθεί σε έναν αγώνα δρόμου προς τον λαϊκισμό, την υπερβολή και την υιοθέτηση κάθε ψευδούς είδησης.

Τελευταίο δείγμα χυδαίου πολιτικαντισμού, που παραπέμπει στην περίπτωση του... «και παιδιά θα σας κάνουμε», αποτελεί η υπόσχεσή του για κατάργηση -και πάλι- της βάσης στις εισαγωγικές των πανεπιστημίων. Το γεγονός ότι η εξαγγελία αυτή γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκαλεί σύγχυση στα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αυτές. Εμφανέστατος στόχος του είναι τα παιδιά του Λυκείου που φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Σε αυτό το έσχατο σημείο έχει φθάσει, που τους υπόσχεται ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει τη βάση εισαγωγής, ώστε μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα να ισχύει ο νέος νόμος. Πιο μαυρογιαλούρος δεν γίνεται... Δεν τον νοιάζει το γεγονός ότι με την πρότασή του κάποιοι θα μπουν στα ΑΕΙ, αλλά δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποφοιτήσουν χάνοντας χρήματα και χρόνια από τη ζωή τους.

Δεν τον νοιάζει ότι εντάσσει τα παιδιά στη λογική της ήσσονος προσπάθειας. Δεν τον νοιάζει το κακό που τους κάνει, γιατί, απλώς, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα... ψηφαλάκια. Ο κ. Τσίπρας με την πράξη του αυτή, όμως, δείχνει πόσο προσβλητικός είναι απέναντι στον μόχθο των παιδιών και των οικογένειών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ελληνική νεολαία. Το χρέος των 100 δισ. με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, η έκρηξη της ανεργίας επί πρωθυπουργίας του, η εξαντλητική φορολόγηση, τους θυμίζουν ότι πρέπει να τον αποφεύγουν, καθώς οι πειραματισμοί και τα ψέματα δεν αποτελούν το καλύτερο υλικό για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 5/5