Η ΣΧΕΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Αστυνομία είναι περίεργη. Κι αυτό γιατί ποτέ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυψε την απέχθειά του γι’ αυτό που πρεσβεύει η ΕΛ.ΑΣ.: τη διασφάλιση της τάξης στην ελληνική κοινωνία. Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Αστυνομία είναι ενοχικές, γιατί ο πυρήνας του συγκεκριμένου κόμματος συμπεριλαμβάνει πρόσωπα και συνιστώσες που είτε αλληθώριζαν προς τη βία είτε την ανέχονταν, είτε τη θεωρούσαν μέσον για τη δική τους ανέλιξη στον επαναστατικό μικρόκοσμό τους. Γι’ αυτό δεν κατάφερε ποτέ να ψελλίσει ένα «μπράβο» προς την ΕΛ.ΑΣ. για επιτυχίες της όπως η αποκάλυψη του δολοφόνου της Καρολάιν ή των δολοφόνων του Καραϊβάζ. Ακόμη και η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της υπόθεσης Καραϊβάζ. Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επετέθη από το Βερολίνο εναντίον της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι διοικείται από τη μαφία. Όπως επίσης δεν βρήκε να πει μια συγγνώμη, όταν τον Αύγουστο του 2022 είχε αναστατώσει την Ελλάδα λέγοντας ότι στον Έβρο οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν αφήσει να πνιγεί μια 5χρονη μετανάστρια, η μικρή Μαρία. Φυσικά, δεν υπήρχε καμία νεκρή, γιατί δεν υπήρχε καμία Μαρία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας δυτικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Έχει μείνει αγκιστρωμένος στην τριτοκοσμική, δήθεν επαναστατική λογική του. Και όταν ένα κόμμα δεν μπορεί να αποκηρύξει τη βία, όταν δεν μπορεί να καταδικάσει καν την επίθεση σε έναν υπουργό που έτρωγε μια Κυριακή μεσημέρι, ως απλός πολίτης, με τη γυναίκα του και τα παιδιά του σε μια ταβέρνα, όταν δεν τολμά να πει ένα μπράβο στην Αστυνομία για τις επιτυχίες της, πώς αυτό το κόμμα θα διαφυλάξει ως κυβέρνηση την τάξη; Στην «πρώτη φορά Αριστερά», η τότε κυβέρνηση βρισκόταν υπό την εποπτεία της ΕΕ και για το ζήτημα αυτό. Μια αρνητική για την οικονομία κατάσταση λειτουργούσε θετικά για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Ωστόσο, είδαμε τους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα σαν να ήταν το «ξέφραγο αμπέλι» του παππού τους, να «λιάζονται» και να φθάνουν στο ένα εκατομμύριο. Ζήσαμε τη θάλασσα χωρίς σύνορα... και πολλά άλλα.

ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ κανείς μια Ελλάδα χωρίς φράχτη στον Έβρο; Μια Αστυνομία να μην κάνει συλλήψεις μεταναστών, αλλά να κάνει τα στραβά μάτια στους διακινητές; Μια Αστυνομία που οι πάσης φύσεως παράνομοι θα συνεχίζουν τις καταλήψεις σε φοιτητικές εστίες και η Αστυνομία δεν θα παρεμβαίνει για να μην τους ενοχλήσει; Τι μηνύματα θα είναι αυτά για υποψήφιους επενδυτές; Τι μηνύματα θα είναι αυτά για την πορεία της οικονομίας, για τον τουρισμό και άλλες δραστηριότητες. Περίπτωση επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, λογικά, φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Ωστόσο, σε αυτό το «δεν υπάρχει» υπάρχουν πολλές χαραμάδες, που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα. Στη νοοτροπία της Δύσης αποτελεί αξίωμα ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχουν Δημοκρατία και οικονομική πρόοδος. Αλλά τη Δημοκρατία και την οικονομική πρόοδο πρέπει να τις διασφαλίσουμε εμείς με την ψήφο μας. Η ψήφος μας είναι το υλικό που θα κλείσει τις χαραμάδες του συστήματος και θα διασφαλίσει την ίδια τη Δημοκρατία και την ασφάλεια και επαγωγικά την πρόοδο στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή 7/5/2023