Παραζάλη έχει πιάσει τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριπτική ήττα που προδιαγράφεται στις εθνικές εκλογές. Από εκεί που δεν θα έχαναν “ούτε μία στο εκατομμύριο” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, τώρα πρέπει να διαχειριστούν – καταρχάς στα αποψινά τηλεοπτικά πάνελ - τη νίκη της ΝΔ με διψήφια διαφορά.

Ο Νίκος Παππάς επιμένει ακόμα στο αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα καλά, αλλά δεν το κατάλαβαν οι πολίτες. “Πήραμε δύο δέσμες θετικών μέτρων, που δεν πρόλαβαν να χωνευτούν στην οικονομία και στην πολιτική”, είπε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος το πήγε ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο για το ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία μας. Με 28% στην Ισπανία κυβερνάει ο Σάντσεθ", είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, με τον παρουσιαστή Νίκο Χατζηνικολάου να του απαντάει “αλλά εσείς δεν θα κυβερνάτε…”.

Το ίδιο επιχείρημα ωστόσο χρησιμοποίησε, σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος! "Πήραμε το ίδιο ποσοστό που πήρε στην Ισπανία ο Σάντσεθ, που είναι ο ήρωας της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη", ήταν το αφήγημα του Υπουργού Οικονομικών, που κατηγόρησε στη συνέχεια το Κίνημα Αλλαγής επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα αντιπολιτευόταν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ!

Ο δε Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται σε “αρκετά πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφους”, κινούμενος κι εκείνος με τη σειρά του στη λογική ότι ουσιαστικά το κόμμα του σημείωσε μια επιτυχία στην κάλπη των εθνικών εκλογών…