Η χθεσινή εμφάνιση σε ηλεκτρονική εφημερίδα ενός ΑΝΩΝΥΜΟΥ, λίβελου, εναντίον του Αρχηγού Στόλου (Α.Σ.) Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, με την οποία «κατηγορείτο», μεταξύ άλλων, ότι «θέλει ένα Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) του Αιγαίου» και όχι όλων των θαλασσών, ότι θέλει γαλλικά όπλα και όχι αμερικανικά «γιατί είναι γνωστός ο αντιαμερικανισμός του», ότι «απαντά με διαρροές σε φίλους του δημοσιογράφους», περίπου δηλαδή ως προδότη, δειλό και ραδιούργο, κανονικώς δεν χρήζει ΟΥΔΕΜΙΑΣ απαντήσεως.

Αυτό γιατί η ίδια η ως τώρα ζωή και η σταδιοδρομία του Α.Σ. δίνουν οι ίδιες τις καλύτερες απαντήσεις και διαψεύσεις και κυρίως γιατί ο Ναύαρχος είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ στο Π.Ν. και στο προσωπικό του Στόλου, του οποίου ηγείται για περισσότερα από 2,5 χρόνια. 

Ωστόσο οφείλουμε να απαντήσουμε (ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε) στο ερώτημα ποιοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του λίβελου, που αποσκοπούσε η ενέργεια αυτή και κυρίως γιατί τώρα.

Αναφορικά με το «ποιοί», όποιος διαβάσει το κείμενο καταλαβαίνει ΑΜΕΣΩΣ. Μέσα στο κείμενο περιγράφονται τρία σημεία, που φέρουν την «υπογραφή του». Για ΕΘΝΙΚΟΥΣ λόγους, σε εμάς τουλάχιστον, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουμε το όνομά του με τον Τούρκο να ελλοχεύει απέναντι. Οι ΠΑΝΤΕΣ όμως στις Ε.Δ. και γνωρίζουν και γελούν και το τελευταίο είναι ίσως το χειρότερο. 

Αναφορικά με το σκοπό της ενέργειάς του αυτής, κατά την άποψή μας, είναι προειδοποιητικός για τους επόμενους, που θα ακολουθήσουν ΜΕΤΑ, κατά τις προσεχείς έκτακτες – τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι ο τελικός στόχος.

Αναφορικά με το «γιατί τώρα» η απάντηση είναι ακόμα πιο «απλή»: Κάθε χρόνο οι διαρροές και τα ανώνυμα κείμενα κατά του Α.Σ. ξεκινούσαν περί τα τέλη Αυγούστου. Τώρα άργησαν λίγο. Ξεκίνησαν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Φέτος όμως έγινε το μοιραίο λάθος, που έχει εξοργίσει – κυριολεκτικώς – το Μαξίμου και τους ενοίκους του. Ξεκίνησε όλος αυτός ο θόρυβος εκ του μηδενός για τον Αρχηγού του Ελληνικού Στόλου που κυριαρχεί στο Αιγαίο και από τον οποίο (Στόλο) τόσα περιμένουμε, σχεδόν την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεράσπιζε τα εθνικά συμφέροντα από του βήματος της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ. Δηλαδή αυτογκόλ στο τελευταίο λεπτό της παρατάσεως!.

   Συμπερασματικώς. Ο Α.Σ. δεν πλήττεται από τέτοια λιβελογραφήματα, γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν και ο Στόλος πίνει νερό στο όνομά του. Ο Αρχηγός του Στόλου ηγείται του τρισένδοξου Ελληνικού επί 2,5 χρόνια. Το Φεβρουάριο στις κρίσεις συμπληρώνει 3 χρόνια στον νυν βαθμό και στη νυν θέση. Συμφώνως με το νόμο δεν μπορεί να παραμείνει άλλο. Επομένως είτε προάγεται και γίνεται Αρχηγός ΓΕΝ, είτε αποστρατεύεται με δόξα και τιμή. Τόσο απλά και τόσο έντιμα. Προς τι λοιπόν οι λίβελοι; Προς τι όλη αυτή η νοσηρή κατάσταση που ΔΕΝ πλήττει τον Ναύαρχο, αλλά μόνο το ύψιστο αξίωμά του ως Αρχηγού του Ελληνικού Στόλου, τη στιγμή που ο εχθρικός γείτων καιροφυλαχτεί και ενώ ο Πρωθυπουργός τον αντιμετωπίζει επιτυχώς σε διπλωματικό επίπεδο στη Νέα Υόρκη;

Αν δεν θέλουν κάποιοι τον Αρχηγό Στόλου, ας περιμένουν να συμπληρωθεί η τριετία και στις επόμενες κρίσεις, πάει σπίτι του. Γιατί με τέτοια φληναφήματα οι μόνοι κερδισμένοι που πανηγυρίζουν, είναι οι «ηττημένοι» επί του πεδίου από τον Ναύαρχο, Τούρκοι.

Γελοιότητες!