Τελικώς, με την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το είδαμε και αυτό που άλλες εποχές, όχι πολύ μακρινές, θα φάνταζε…αδύνατο!

Ο λόγος για τη σημερινή εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων (1947-2017) λειτουργίας του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ (“Office of Defence Cooperation”/ODC) που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και τιμή στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο δηλαδή της Αθήνας, στην πλατεία Ρηγίλλης, παρουσία του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του αμερικανού πρέσβεως στην Αθήνα.

Και για να μην «παρεξηγηθούμε», δεν υποστηρίζουμε ότι δεν έπρεπε να γίνει η εκδήλωση. Το αντίθετο. Σωστά έγινε η εκδήλωση, σωστά η εκπροσώπηση ήταν στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Δεν γεννάται θέμα επ’ αυτού.

Αλλού είναι το ζήτημα.

Φανταζόσαστε να ήταν κάποιο άλλο κόμμα κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και να γινόταν η ίδια εκδήλωση στον ίδιο χώρο;;;

Θα είχε «καεί» η Αθήνα από τις διαμαρτυρίες των αριστερών (πραγματικών και «καθ’επάγγελμα») μπροστά από τη ΛΑΕΔ και μάλλον η εκδήλωση θα είχε ακυρωθεί!

Τι για «αναβίωση εμφυλιοπολεμικής μνήμης» θα ακούγαμε…

Τι για τους «ιμπεριαλιστές, φονιάδες των λαών» θα ξανακούγαμε…

Τι «επαναστατική γυμναστική» θα βλέπαμε…

Τώρα, ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά!

Τα πάντα έγιναν «με δόξα και τιμή» και «δεν άνοιξε ρουθούνι» από μία… «αριστερή» κατά τα άλλα κυβέρνηση!

Σημεία των καιρών και ασφαλώς άλλη μία επιβεβαίωση του ότι μία «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να περάσει τα πλέον αντιλαϊκά ή «δεξιά» μέτρα και εκδηλώσεις χωρίς την παραμικρή αντίδραση.
Τυχαίο;