Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
gabros
simos_204_white
Νίκος Σίμος
Νίκος Σίμος

Γύρω γύρω όλοι: Στέφανος «εξ ακανθών»…

Υπομονή για τα στέφανα...

Ομολογώ ότι αισθάνομαι συντετριμμένος μετά την απόφαση του προέδρου Μητσοτάκη να αναβάλει τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα με όλους όσοι ανήκουν στην τάξη των ομοφυλοφίλων, λαμβανομένου υπόψη ότι έχω φίλους ανήκοντες στη συγκεκριμένη συνομοταξία, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ και γελάω με τις πολύ έξυπνες ατάκες τους. Για παράδειγμα, με ρώτησε, κάποτε, ένας από αυτούς τι κάνει η συμμαθήτριά μου η λεσβία! Και είπε το όνομα ενός αγοριού. Απόρησα, βεβαίως, διότι το σχολείο στο οποίο πήγαινα ήταν αρρένων και επομένως δεν φοιτούσε κανένα κορίτσι. Του το επισήμανα για να καταλάβω τι εννοούσε και γιατί έλεγε τον, κατά τα άλλα ανδροπρεπή συμμαθητή, λεσβία! Και μου απάντησε: «Γιατί του αρέσουν μόνο οι γυναίκες»!!!

Λοιπόν, καλά μου παιδιά, με τη συγκεκριμένη βιολογική ιδιομορφία, ας κάνετε υπομονή. Γιατί δεν καταλαβαίνω, σε τελευταία ανάλυση, γιατί πρέπει, σώνει και καλά, να βάλετε κουλούρα στο κεφάλι σας! Δεν βλέπετε πόσοι γάμοι πάνε κατά διαόλου και τι τραβάνε οι δόλιες οι γυναίκες από τις κακοποιήσεις; Χώρια που πέφτει και καμιά πιστολιά και πολλές είναι αυτές που έχουν αναχωρήσει «εις τας αιωνίους μονάς». Αφήστε το καλύτερα… Εκτός όλων αυτών των κινδύνων του γάμου, θα περιπλακούν τα πράγματα, διότι, ήδη, δεν σταματάτε κι εσείς, βρε παιδί μου, στα στέφανα. Ζητάτε και να αποκτήσετε απογόνους. Και καλά να υιοθετήσετε, που πολύ φοβάμαι ότι θα μπερδευτεί πολύ το παιδάκι, γιατί, ενώ όλα τα άλλα θα έχουν έναν μπαμπά και μία μαμά, αυτό θα έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Θα μου πείτε, θα έχει το παιδί δύο στην τιμή του ενός ή τέσσερις στην τιμή των δύο. Θέμα αριθμητικής είναι.

Και αν λάβουμε υπόψη ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη, μπορεί και μετά την υιοθεσία και αφού θα έχει λυθεί και το πρόβλημα αυτό, ένας εκ των δύο στεφανωμένων να ζητήσει να μείνει και έγκυος. Οπότε εκεί είναι που περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Και μη μου πείτε ότι θα ρωτήσετε για οδηγίες τον Σβαρτσενέγκερ, που σε εκείνη την ταινία, κοτζάμ μποντιμπιλντεράς, ήταν σε… ενδιαφέρουσα. Χώρια οι ναυτίες, τα ρεψίματα, αν ο σπόρος που θα κυοφορείτε θα έχει μπόλικο μαλλί… Αμ, τα κιλά που θα πάρετε πώς θα τα ρίξετε; Τούτων δοθέντων, νομίζω ότι καλά που μετατέθηκε «εις τον καιρόν», που λένε και στο Ναυτικό, η ανταλλαγή βέρας και στεφάνων. Άσε που γλιτώνετε και τα έξοδα, ώστε να σας μείνει κανένα φράγκο για την Καζαμπλάνκα, που φημίζεται για τις αλλαγές φύλου. Υπομονή, λοιπόν, για τα στέφανα, που πολλές φορές είναι και «εξ ακανθών»…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 18/9