Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι, από το σημείωμα της περασμένης Παρασκευής, που αναφερόταν στην αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων και των ενδοσχολικών περιστατικών.

Και η στήλη πρότεινε αντί για κοινωνιολόγους και επιμόρφωση δασκάλων και καθηγητών να στέλνεται το διδακτικό προσωπικό σε σχολές αυτοάμυνας και οι ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι να ασχολούνται με τους γονείς, για τους περισσότερους των οποίων «πέρα βρέχει». Και ιδού η επιβεβαίωσή μας: Διότι πριν αλέκτορα φωνήσαι, διαβάσαμε ότι γονιός μήνυσε τον Σύλλογο Διδασκόντων διότι απέκλεισε το παιδί του από εκδρομή λόγω παραβατικής συμπεριφοράς!!! Το χειρότερο; Ο διευθυντής του σχολείου -παιδαγωγός να σου πετύχει-, παρέπεμψε όλο τον σύλλογο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Κατ'αρχάς, αυτός ο γονέας που επιβραβεύει την παραβατική συμπεριφορά του γιου του είναι ο γονιός της χρονιάς! Φανταζόμαστε τι μπουμπούκι ανατρέφει, που ενδεχομένως βαδίζει στ’ αχνάρια του μπαμπά. Καλά… Όσον αφορά τον ευφυή διευθυντή, μάλλον, θα πρέπει να τον καλέσει το υπουργείο Παιδείας για να τον στείλει προς συμμόρφωση να διδάσκει σε αναμορφωτήρια, για να ενημερωθεί καλύτερα, διότι προφανώς δεν γνωρίζει τι συνιστά παραβατική συμπεριφορά. Από κει και πέρα… Στα προσόντα του διδακτικού προσωπικού που θα προσλαμβάνεται στα σχολεία θα πρέπει να περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους, κατά τη στρατιωτική θητεία τους, στις Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών...

Ειδικότερα, για τον μαθητή, που δεν τον πήραν στην εκδρομή επειδή ποιος ξέρει τι είχαν δει τα μάτια των καθηγητών του, να τον πάνε, τελικά, εκδρομή. Στα ανά την Ελλάδα σωφρονιστικά καταστήματα, για να πάρει μια γεύση πού πρόκειται να καταλήξει. Όσο για τον γονιό του, να του επιβληθεί κοινωνική εργασία. Να περιφέρεται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να διδάσκει πώς να ανατρέφουν τα παιδιά τους. Τελικώς, δεν υπάρχει μέρα που να μην επιβεβαιώνονται αυτοί -η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή-, που υποστηρίζουν ότι μας έχουν μαράνει η πολιτική ορθότητα και η προσπάθεια να μη δημιουργήσουμε ψυχικά τραύματα στα παιδιά. Που θα μεγαλώνουν έτοιμα να προκαλέσουν στο μέλλον όχι απλώς ψυχικά αλλά και σωματικά τραύματα στην κοινωνία στην οποία θα ζουν.

Με κάτι τέτοια, θα περιμένουμε πότε θα εμφανιστεί και κανένας μαθητής νταής με Καλάσνικοφ στην τάξη και αρχίσει να θερίζει. Όπως στην προηγμένη σε κοινωνικές ευαισθησίες Αμερική!

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 30/11