Νομίζω ότι ο κοινωνικός εκσυγχρονισμός μπορεί να οδηγεί σε καταστάσεις και συμπεριφορές που σε άλλες εποχές θα σου φορούσαν ζουρλομανδύα. Τόσο απλά. Για παράδειγμα: Ακούω σε χιουμοριστική εκπομπή στο ραδιόφωνο μία αυθεντική εισαγωγή ομιλητού, ο οποίος απευθυνόμενος στο ακροατήριό του αρχίζει με το «χαιρετίζω όλους, όλες και όλα»! Προφανώς, το ουδέτερο το χρησιμοποιεί ο προοδευτικούλης της συγκεκριμένης ιδεολογίας της παρακμής για να απευθυνθεί σε αυτούς που λένε ότι δεν έχουν φύλο. Αδυνατώ, δηλαδή, να φανταστώ ότι απευθύνεται στα έπιπλα που υπάρχουν στην αίθουσα.

Αλλά, όπως από αυτή τη στήλη έχω γράψει αναφερόμενος σε βιολογική επισήμανση γιατρού καθηγητού, καθένας μπορεί να έχει όποια σεξουαλική προτίμηση γουστάρει. Φύλο όμως έχει ένα. Είναι είτε αρσενικός είτε θηλυκιά. Τελεία!

Τούτων ούτως εχόντων, που λένε και οι καθαρευουσιάνοι γραμματιζούμενοι, έχει λογική η παρατήρηση της Εκκλησίας ότι τα παιδιά ούτε κατοικίδια συντροφιάς είναι ούτε αξεσουάρ για να τα υιοθετεί κανείς. Βεβαίως, για να πω την αμαρτία μου, δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθούν κατοικίδια συντροφιάς, διότι, είτε είναι δικό σου παιδί είτε υιοθετημένο, κανείς γονιός δεν το βλέπει σαν συντροφιά. Ειδικά, πολλοί από τους πραγματικούς γεννήτορες που τα αφήνουν περίπου να μεγαλώσουν μόνα τους και γι’ αυτό βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν μεταξύ των ανηλίκων. Αλλά ως αξεσουάρ, το βλέπω, μάλλον, σωστό αυτό που λένε οι ιερωμένοι. Δεν έχετε δει πώς τα περιφέρουν -ακόμη κι αν δεν αφιερώνουν χρόνο για την ανατροφή τους-, και τα επιδεικνύουν τα παιδάκια, καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια (συγγνώμη, σκεπάρνια Ρομά, μην τυχόν και μας πιάσει στο στόμα του κανένας προοδευτικός).

Εγώ προτείνω, πάντως, όσοι καμαρώνουν για το απροσδιόριστο του φύλου τους, αντί να υιοθετούν ως ζευγάρι «αμφιφυλοουδέτερο» παιδάκια, να παίρνουν κανένα αδέσποτο που, όπως λένε, είναι και εξυπνούλικα τα άτιμα. Πρώτον, δεν θα του αλλάζουν πάνες. Δεύτερον, δεν θα πρέπει να το πάνε σχολείο. Δεν θα πληρώνουν δίδακτρα για φροντιστήρια και δεν θα έχουν την αγωνία αν το σκυλάκι ή η γατούλα τους θα μπει ή όχι στο πανεπιστήμιο. Άσε που αν το ζώο είναι θηλυκό δεν θα έχουν το άγχος σε ποιανού μαντράχαλου τα χέρια θα πέσει. Χώρια που δεν θα χρειάζονται άδεια για τεκνοθεσία, παρά μόνη έγνοια θα έχουν τη Φιλοζωϊκή.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 28 Δεκεμβρίου