Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό βιώνει την τραγικότητα που συνεπάγεται για τα μέλη της η ιδιότητά τους. Πάντα και σε όλες τις κοινωνίες θα υπάρχουν μειοψηφίες που αντιστρατεύονται τον Νόμο, επιθυμούν να μην υπάρχει και, μαζί με αυτόν, να μην υπάρχουν και τα εκτελεστικά του όργανα. Προφανώς στη χώρα μας αυξάνονται δυστυχώς αυτοί που επιθυμούν να ζουν με τους νόμους της ζούγκλας. Και την επιθυμία τους αυτή την ξεσπούν πάνω στα όργανα των διωκτικών Αρχών. Το μίσος τους το βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα και με κάθε ευκαιρία. Και τα θύματα είναι συνήθως νεαρά παιδιά που έχουν καταταγεί στην Αστυνομία και πέφτουν θύματα ενός καθήκοντος που δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της τάξης, την καταδίωξη του εγκλήματος, την προστασία των πολιτών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αστυνομικοί είναι εκτελεστικά όργανα. Παίρνουν εντολές για να δράσουν, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι επιφορτισμένοι να επέμβουν σε γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά τους ή όταν τους καλούν οι πολίτες. Αυτή η υπενθύμιση έχει τη σημασία της, διότι το μίσος κατά των αστυνομικών οργάνων, τουλάχιστον από τις μειοψηφίες που αναφέραμε, πηγάζει από μια πλύση εγκεφάλου, διαχρονική, σε βάρος τους, από συγκεκριμένη ιδεολογία. Η οποία πολλές φορές έχει συκοφαντήσει την Αστυνομία, για αποφάσεις άλλων. Ίσως θα πρέπει για την ερυθρά προπαγάνδα να διαβάσει κανείς το «Κόκκινο Νησί» του Π. Κατηφόρη, για να αντιληφθεί τα ψεύδη που έχουν διαποτίσει ως δηλητήριο, εδώ και πολλά χρόνια, μικρή έστω μερίδα της κοινωνίας, ώστε να είναι διαχρονικό το εμετικό σύνθημα «μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Ασφαλώς, όπως σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις φιλοξενούνται εγκληματικές φυσιογνωμίες, έτσι και στην Αστυνομία υπάρχουν και άτομα παραβατικά. Τα οποία όμως δεν μπορούν να στιγματίσουν ένα ολόκληρο Σώμα. Και ούτε μεμονωμένα περιστατικά μπορεί να αποτελούν πρόσχημα ώστε να δικαιολογείται ο πόλεμος των συμμοριών και των άλλων εγκληματικών στοιχείων κατά των αστυνομικών οργάνων. Η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα θρηνεί συνεχώς τα παιδιά της. Η πρωθυπουργική παρουσία αλλά και η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κηδεία του άτυχου νέου αστυνομικού που εβλήθη θανάσιμα από φωτοβολίδα δείχνει τη σημασία που η πολιτεία αναγνωρίζει και αποδίδει στα Σώματα Ασφαλείας, ειδικά μάλιστα όταν πλήττονται τόσο ύπουλα και άδικα. Και οι δράστες εγκλημάτων κατά των αστυνομικών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν καταστρέφουν μόνο τη ζωή του άλλου αλλά και τη δική τους.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 5 Ιανουαρίου