Τους έχουν ματιάσει; Χρειάζεται να κάνουν κανένα Ευχέλαιο σ’ εκείνον τον Οργανισμό που διαχειρίζεται τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών; Διότι από αστικές έχουν μετεξελιχθεί σε αστείες με αυτά που συμβαίνουν.

Στο πρώτο περιστατικό που ένα λεωφορείο στουκάρησε πάνω σε ένα άλλο, να δεχθούμε ότι ο οδηγός αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μπορεί στον καθένα να συμβεί αυτό, «κούφια νάναι η ώρα» που λένε και οι γιαγιάδες κτυπώντας ξύλο. Αλλά αυτό το περιστατικό το ατυχές που είχε και θύματα δεν μπορεί να δικαιολογήσει άλλα ευτράπελα με πρωταγωνιστές τα λεωφορεία και τους οδηγούς τους. Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες από την ημέρα που το ένα λεωφορείο έπεσε σε άλλο, και ένα τρίτο λεωφορείο πήρε σβάρνα κολόνες και αυτοκίνητα και κάπου τελικά σταμάτησε, χωρίς ευτυχώς να στείλει κόσμο στα θυμαράκια. Τι είχε συμβεί; Κατέβηκε να πάει… προς νερού του ο οδηγός και ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο κι έτσι το λεωφορείο έγραψε ανεξέλεγκτο τη δική του ιστορία. Για να βιάζεται τόσο ο οδηγός και να ξεχάσει να τραβήξει χειρόφρενο μάλλον προς… χονδρού του πήγαινε.

Το κακό τρίτωσε με πρωταγωνιστή όχημα των αστικών μας συγκοινωνιών καθώς, όπως γράφτηκε, δύο οδηγοί λεωφορείων πλακώθηκαν μεταξύ τους, ο ένας από αυτούς τελικά πήρε τη μοτοσυκλέτα του για να φύγει και ο άλλος, ο συνάδελφός του τον κυνήγησε με το… λεωφορείο και τον τραυμάτισε τελικά! Ούτε ο φουκαράς ο Σουμάχερ που είναι φυτό ή ο μακαρίτης Έμερσον Φιτιπάλντι δεν θα είχαν τέτοια ικανότητα να κυνηγήσουν κάποιον με λεωφορείο!

Εξάγονται βεβαίως ηθικά διδάγματα από τις ιστορίες αυτές, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει την κοινωνία να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς να τα χρησιμοποιήσει όμως ο άλλος όταν βλέπει ότι μπορεί να γίνουν από ανθρώπινη βλακεία μέσα μαζικής καταστροφής; Όχι τίποτε άλλο, αλλά προκειμένου να πηγαίνει ταχύτερα ο κόσμος στον προορισμό του, έχουν αυστηροποιηθεί τα μέτρα στις λεωφορειολωρίδες, ώστε να μην κινούνται εκεί τα ΙΧ ή οτιδήποτε άλλο θα παρεμποδίζει τα λεωφορεία να πηγαίνουν γρηγορότερα. Και μάλιστα, λέει, ότι έχουν τοποθετηθεί και κάμερες στα λεωφορεία, που καταγράφουν τον αριθμό των ΙΧ που κινούνται στο τμήμα αυτό της λεωφόρου ώστε να έρχεται το ραβασάκι με το πρόστιμο στον οδηγό που παραβίασε το ευφυές μέτρο. Το οποίο προκαλεί μποτιλιάρισμα στους λοιπούς οδηγούς που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ., υποχρεώνονται να περνάνε τα αυτοκίνητά τους από έλεγχο, λες και ενδιαφέρεται περισσότερο το κράτος για την ασφάλειά μας και όχι ο καθένας μας ατομικά.

Βέβαια καλύτερα να γράψουν κάποιον επειδή μπήκε στη λεωφορειολωρίδα παρά να βρίσκεται σε λεωφορείο του οποίου ο οδηγός αισθάνθηκε να κάνει την ανάγκη του και ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο. Εσείς τι λέτε;

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή