Επειδή έχει γεμίσει το timeline του facebook μνημονιακο-αντιμνημονιακούς που βασιικά είναι κυβερνητικοί αναγκασμένοι να υπερασπίζονται το μνημόνιο που δεν θα είναι μνημόνιο αλλά μάλλον σύμφωνο συμβίωσης με τους "θεσμούς', και του χρόνου με το καλό θα παρελάσει στο gay parade, μία σύντονη επισήμανση.

Όταν έχεις πάρει τις εκλογές υποσχόμενος ότι θα καταργήσεις το μνημόνιο και ετοιμάζεσαι να εφαρμόσεις το πιο σκληρό απ´ όλα τα προηγούμενα, κάτ´ αρχάς ζητάς μια πολιτική συγγνώμη και δεν συνεχίζεις το δούλεμα με τις κόκκινες γραμμές.

Επίσης, όταν επειδή επί πέντε μήνες δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και ο λογαριασμός έχει ανεβεί στα πέντε δις από το ένα δις των προηγούμενων (mail Χαρδούβελη που και αυτό δεν δεχόντουσαν οι δανειστές) ζητάς μια δεύτερη συγγνώμη και δεν έχεις το θράσος να λες "θα σηκώσω το βάρος της συμφωνίας". Το βάρος θα το σηκώσουν αυτοί που πρώτα δούλεψες για να σε ψηφίσουν και τώρα θα φορολογήσεις χειρότερα απ´ ότι ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς μαζί.

Τρίτον όταν βλέπεις ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει περίπου δυο εκατομμύρια ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους και υποαμειβόμενους, έχεις κάνει ως κράτος στάση πληρωμών στην αγορά, ενώ 200.000 και πλέον μορφωμένοι Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό στη χειρότερη ελληνική φυγή εγκεφάλων όλων των εποχών δεν αναγάγεις σε εθνικό στόχο την επαναπρόσληψη καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα κσι αν είναι εκλογικοί σου πελάτες ή στο πελατολόγιο γραφείου υπουργού σου.

Όταν, δε, βλέπεις ότι τα έχεις κάνει μούτι και οι επιλογές σου είναι δραχμή ή να υπογράψεις μνημόνιο "στα τέσσερα" όπως λέει και ο φίλος μου ο Πάνος, φωνάζεις και τους υπόλοιπους και βλέπεις αν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση για την από κοινού αντιμετώπιση των εκβιασμών των έξω, διότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών Ελλήνων και όχι για το οποίο κολομάγαζό σου.

Δυστυχώς με κύρια ευθύνη - αλλά όχι εξίσου- όλων των προηγούμενων καλό σενάριο δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως πάντα περιθώριο να εξελιχθεί ένα πολύ χειρότερο.

Και κάτι τελευταίο. Όταν παίζεις μία παρτίδα και βλέπεις ότι είτε δεν έχεις ρέντα είτε οι άλλοι είναι καλύτεροι μπλοφαδόροι από εσένα και η μαγκιά σου δεν είναι για μεγάλα τραπέζια είτε βρε αδελφέ η μάνα έχει χέρι που έχει στείλει πολλούς από το παράθυρο μαζί με το παντζούρι και σου δίνει πρώτο φύλλο 2-7 ή τα ζάρια είναι πειραγμένα και φέρνεις άσους στην πρώτη ριξιά, πήγαινε πάσο νωρίς. Αλλιώς στο τέλος θα χρωστάς περισσότερα. Και κινδυνεύεις να βρεθείς με πίσσα και πούπουλα.