Λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι δικές μου διακοπές, είχα την ιδέα να φτιάξω τα ράφια στην αποθήκη. Αποφάσισα μετά από μία πενταετία να «φουντάρω» περιοδικά που για κάποιον ακατανόητο λόγο μαζεύω, με ευλαβική συνέπεια, μπας και τα χρειαστώ, τα οποία όμως ξαναείδα πριν από τον οριστικό, τελεσίδικο αποχαιρετισμό μας. Προφανώς η «ενέργεια των αναγνωρίσιμων», που το χάρτινο μέλλον τούς προορίζει για επιδόρπιο σε ποντίκια, μ’ εκδικήθηκε.

Η σαγιονάρα γλίστρησε και εγώ την ακολούθησα. Αποτέλεσμα; Βρέθηκα στα πατώματα με τα περιοδικά χυμένα πάνω στο κακοποιημένο σώμα μου. Αφού ξέμπλεξα από το πρόσωπό μου τον «Αστρολόγο» του Ιανουαρίου του 2011… «χτένισα» τα παλιά εξώφυλλα, πριν τα ρίξω στις σακούλες απορριμμάτων... Και μιας και ο λόγος για διακοπές, σας αναφέρω και το εξής: Ακολουθώντας την τακτική των λυγμών των περισσότερων τηλεοπτικών παρουσιαστών που έκλεισαν τις εκπομπές τους για να ξαναγυρίσουν, αφού κάνουν διακοπές, σε είκοσι μέρες, ήμουν έτοιμη να αρχίσω με γραμματοσειρά τρεμάμενη να ευχαριστώ τον Γιάννη Κουρτάκη, τον Παναγιώτη Τζένο, τον Γιάννη Αργυρό (διευθυντή στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1), τους ηχολήπτες μου, την Τάνια, την Ελενα, τη Χριστίνα, τη Σμαράγδα... Το σχέδιο ήταν να λείψουμε όλοι 11 μέρες! Εμένα μου συνέστησαν να μην απουσιάσω ως σελίδα ποτέ. Με αυτό ως δεδομένο, θα τα ξαναπούμε την άλλη εβδομάδα.

Μία από τα ίδια

Επανέρχομαι στο πρώτο θέμα, με το ατύχημα που είχα. Ξέρετε τι συλλογίστηκα; Πόσο εξαιρετικά επίκαιρες είναι οι παλιές ειδήσεις. Η Ελένη Μενεγάκη καλοκαίρι με μπικίνι στη Μύκονο. Ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη και το ένα παιδί στις κούνιες. Η Ζέτα Μακρυπούλια σε «ερωτική απόδραση» με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου να παίζει βόλεϊ, με δηλώσεις για το «πώς καταφέρνει να διατηρεί τους κοιλιακούς της». Η Σίσσυ Χρηστίδου μαζί με το πρώτο παιδάκι να βολτάρει στη Θεσσαλονίκη, με συνοδευτικό κείμενο που αφορούσε την απώλεια βάρους της. Η Δέσποινα Βανδή στην Κρήτη (τότε) με μπικίνι (στην Κρήτη και φέτος με πιο καινούργιους κοιλιακούς), μια ερωτική απόδραση της Κατερίνας Παπουτσάκη, τα νέα σχέδια για τη Μαρία Μπεκατώρου και οπωσδήποτε οι «βόλτες στο Ιόνιο για το ζεύγος Λιάγκα - Σκορδά», άντε και μια Τασία στο Φισκάρδο παρέα με έναν ψόφιο αστακό στο πλάνο.

Μπράβο και στους δύο

Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν τριών τύπων ηλικίες. Η βιολογική, η συναισθηματική και η ψυχολογική. Παράδειγμα: Ξέρω άντρα που σύμφωνα με τη βιολογική ηλικία του είναι 65 και η συναισθηματική του είναι 11. Για σκεφτείτε τ’ αυτιστικά παιδιά; Μπορεί βιολογικά να είναι 35, αλλά συναισθηματικά συμπεριφέρονται σαν 5.

Ο δεσμός της Ελενας Ράπτη και του Λούκα Γιώρκα απασχολεί, για προφανέστατους και καθόλου καλοπροαίρετους λόγους, πολλούς. Το παλληκάρι το άκουσα και το είδα να μιλάει δημόσια δύο φορές για την Ελενα. Την πρώτη στην εκπομπή «Ηappy day» και τη δεύτερη στο «Καλοκαίρι παντού». Μπράβο για τη συγκροτημένη σκέψη και τον λόγο του. Μπράβο που δεν κάνει σουσουδίσματα, πίσω από τη σκιά της δυναμικής και πολύ όμορφης γυναίκας που επέλεξε. Μπράβο που δεν κρύβεται και μπράβο που δήλωσε ότι «αφού περνάμε καλά, δεν κατάλαβα γιατί να κρυβόμαστε». Και επειδή για την ευτυχία συνταγές δεν υπάρχουν, μπράβο και στην Ελενα Ράπτη που ακολουθεί το συναίσθημα στην προσωπική της ζωή και όχι το αβάσταχτο στερεότυπο μιας κοινωνίας που ακρωτηριάζει το δικαίωμα. Είναι τόσο γελοίο οι άνθρωποι να «φτιάχνονται» με ρόλους και όχι με ψυχές, κορμιά και μυρωδιές. 

-Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος (ερωτευμένοι). «Τέλος η Μύκονος για την Αθηνά Οικονομάκου». Αυτή ήταν η είδηση στην πρώτη σελίδα διαδικτυακού site! Για πες, αναγνώστη, τι ψυχολογία σου δημιουργεί η φράση «τέλος η Μύκονος»; Χαρμόσυνο χαμπέρι δεν περιμένεις πάντως ε; «Κλικάρω» να διαβάσω και τι μαθαίνω; «Οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις την ανάγκασαν να εγκαταλείψει για λίγο το νησί».

-Λάουρα Νάργες

(παρουσιάστρια). «Come and play with me» (μετάφραση για τους αμόρφωτους: «Ελα να παίξεις μαζί μου»!!!). Αυτό πρότεινε από τον λογαριασμό της στο Ιnstagram, αναρτώντας και μια φωτό της, στην οποία παίζει με νερά...

-Λοιπόν, αν πλήττετε, αν η παρέα σας στο τάβλι την «έκανε» για το Ζούμπερι, βρείτε τη Λάουρα και παίξτε.

Είχαμε την ίδια τύχη

Εγώ, η ξανθιά κολλητή μου και ο Δένδιας είχαμε την ίδια τύχη. Αναθεμάτιζα τη ρημάδα την τύχη μου που πρώτη του μηνός έπρεπε να κατέβω κέντρο Αθήνα για λατζοδουλειές. Μαζί και η ξανθιά κολλητή μου. Ζέστη - υγρασία - ιδρωμένοι άνθρωποι - ξένοι με πέδιλα και βρώμικες φτέρνες... χάλια! Και ξαφνικά βλέπω τον Δένδια, κοτζαμάν υπουργό, να κάνει δηλώσεις, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Στουρνάρα, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Παραδίπλα ένας άστεγος με παγούρι και έναν χειροποίητο δίσκο στο χέρι, Γιαπωνέζοι φορτωμένοι με σακούλες, μια κυρία υπέρβαρη με βεντάλια και... στην άσφαλτο τηγάνιζες αυγό!

Φυσικά, ο υπουργός δεν είναι μαζόχα για να θέλει να κάνει στον δρόμο δηλώσεις. Απλώς, μέσα στην Τράπεζα απαγορεύεται, λέει, να μπαίνουν κάμερες, δημοσιογράφοι και υπουργοί που επιθυμούν να δηλώσουν κατιτίς!

Θέλει... ψυχαγωγία

(Από τη στιγμή που γράφω μέχρι που να με σιάξετε απέναντί σας θα έχουν περάσει μέεεεεερες) Ξέρω τούτη τη στιγμή ότι τη νέα σεζόν στο κανάλι του Φαλήρου oι φήμες θέλουν να είναι η Ευγενία Μανωλίδου για να παρουσιάσει το παιχνίδι «Τροχός της τύχης». Η Μαρία Ηλιάκη με τον Μάκη Πουνέντε στη ζώνη 3-5, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης με ταξιδιωτική εκπομπή, ο Ντζούνος με τον Κούτρα θα παρουσιάζουν το 12-1, μέχρι τις 3 οι 3 Μαρίες και βλέπουμε…

Από το Φάληρο παρέλασαν πάρα πολλά πρόσωπα τους προηγούμενους μήνες. Τι να θυμηθώ… Από την Κατερίνα Λάσπα μέχρι και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον οποίο προορίζανε για παρτενέρ της Μαρίας Ηλιάκη, αλλά εκείνος «φοβήθηκε», λένε, τον ΣΚΑΪ (πού φτάσαμε, ε;; Να είναι επιφυλακτικός ο Ουγγαρέζος για τον ΣΚΑΪ. Και όμως). Η άποψή μου είναι ότι η ψυχαγωγία «δεν θα του βγει» του ΣΚΑΪ. Το κανάλι έχει ταυτοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου με την ενημέρωση. Ασε που βασικότατο είναι ότι τα στελέχη του με τα «ψυχαγωγικά» παθαίνουν μια «δυσανεξία».

Προτείνω λοιπόν στους καινούργιους που φτάνουν να κρατάνε πολύ μικρό καλάθι στα ταξίματα, γιατί μόλις καταγράψει η AGB τα πρώτα μονοψήφια, θα το πάθουνε όπως η Αννα Δρούζα. Και επειδή διαθέτει η σελίδα μια διαστροφική μνήμη, πριν από την άφιξη της Αννας Δρούζα στον ΣΚΑΪ η εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου είχε σε σχέση με τον μέσο όρο του σταθμού εκπληκτικά νούμερα τηλεθέασης. Αποτέλεσμα; «Αποκεφαλίστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες η Εύα και μπήκε η Αννα, για να «κοπεί» στην 3η εκπομπή.