Τον δεκαπενταύγουστο χρόνια τώρα διαλέγω να μένω στην Αθήνα. Οι τραυματικές εμπειρίες που έχω ζήσει σε νησιά τούτο το τριήμερο με κάνουν, αν δεν φύγω για εξωτερικό, να επιδιώκω να είμαι στην πόλη. Η Αθήνα, μία βδομάδα πριν από της Παναγίας και μία μετά, μοιάζει σαν «φριζαρισμένο» πλάνο.
Οι «ειδήσεις» μόνο ξέρουν να κάνουν το αναπάντεχο... όπως τότε με τη συντριβή του «Ηλιος»... Θυμάμαι την αμηχανία της Εύας Καϊλή (από τον «αέρα» του δελτίου ειδήσεων του mega), να μεταδίδει «ψάχνοντας» τις προτάσεις, αλλά χωρίς να έχει λησμονήσει το γκλίτερ σε χρώμα φράουλας στα χείλη…
Χρόνια πριν από την τραγωδία του «Ηλιος», το τραγικό ατύχημα με τον Βασίλη Δοσούλα. Ηταν, νομίζω, 13 Αυγούστου, όταν η προπέλα ενός «δελφινιού» του έκοψε το πόδι. Σήμερα ο Βασίλης είναι ένας εκπληκτικός άντρας και επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «MushRoom» στη Γλυφάδα, που έχει γίνει στέκι καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και ηθοποιών.
Τούτες τις μέρες, που τα μαγαζιά της πόλης είναι με κατεβασμένα τα ρολά, όπως και το μυαλό μας, που το πανηγύρι μοιάζει να ξεπερνά την ανάγκη, το μόνο που μοιάζει Ε-ΦΙ-ΑΛ-ΤΙ-ΚΟ είναι να σε πιάσει πονόδοντος ή να σου φύγει «θήκη» από την «πρόσοψη». Για προσωρινή αποκατάσταση του δράματος, βρείτε πατέντα, γιατί πιο εύκολα ζητάς το αυτονόητο από κομμουνιστή, παρά συναντάς οδοντίατρο τον Αύγουστο.


Είδα τον «πιλότο»

http://www.peoplegreece.com/wp-content/uploads/2013/09/13/eleonora-meleti-people-7.jpg


Ενα βράδυ σε ένα υπέροχο φαγάδικο, τον «Ταρσανά» στη Σύρο, έτρωγα με την παρέα μου. Στο ακριβώς διπλανό τραπέζι η Ελεονώρα Μελέτη με τους φίλους της. Είχαν φτάσει στη Σύρο με σκάφος (το σκάφος κα-τα-πλη-κτι-κό). Αφού μιλήσαμε για τα «κλασικά» καλοκαιρινά όπως πού ήσασταν, πόσο θα μείνετε και πότε θα γυρίσετε, τη ρώτησα σχετικά με την καινούργια εκπομπή που τόσος λόγος έχει γίνει. Για να έχω άποψη, με κάλεσε να δω τον «πιλότο» της εκπομπής στο σκάφος.
Λοιπόν, αγάπες, μόνο «ταξιδιωτική» εκπομπή δεν είναι. Το αποτέλεσμα, όπως το κρίνω, έως πάρα πολύ καλό. Τα γυρίσματα γίνονται και στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλές αποστολές στο εξωτερικό. Την αρχισυνταξία την υπογράφει ο Θέμης Μάλλης, που αλίμονο αν δεν ξέρει να «παντρεύει» το εμπορικό με το διαφορετικό.
Οι πληροφορίες μου θέλουν τον «πιλότο» να τον έχουν δει οι υπεύθυνοι τριών καναλιών: του ΑΝΤ1, ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πρόταση, του FOX, το οποίο θα διαθέσει ελληνικές παραγωγές στις χώρες της νότιας Ευρώπης και του Star, όπου και άρεσε ο «πιλότος». Τελικά θα τον παρουσιάσει στο «Εψιλον».
Η Μελέτη βεβαίως έχει, όπως έχει ξαναγραφτεί, συμβόλαιο με το Star μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά, όπως εκείνη με διαβεβαίωσε, δεν θέλει να κάνει καμία άλλη εκπομπή εκτός από τη συγκεκριμένη.


Καραμπόλες στα επιτελεία

http://3.bp.blogspot.com/_fU6gw6LZC40/TFL---mbbTI/AAAAAAAAKZc/b7tM0uyiwc4/s1600/2009_04_03_12_12_06__2d305d591aaa4255aedfbf639fb7e7f5.jpg


Με δεδομένο ότι αποχώρησε από το «τιμόνι» της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου η πολύ έμπειρη Πωλίνα Τόλη, ξέρω ότι το κανάλι έκανε πρόταση για ανάληψη της αρχισυνταξίας της εκπομπής της, την οποία και θέλουν να μεταφέρουν στη μία το μεσημέρι, στον Θέμη Μάλλη, ο οποίος διαχειρίστηκε με εξαιρετική επιτυχία την αρχισυνταξία της Ελεονώρας Μελέτη. Και το ερώτημα είναι αν, γράφω «αν», ο Θέμης Μάλλης θα αποδεχθεί την πρόταση για αρχισυνταξία στην Τατιάνα ή όχι, καθώς ο επαγγελματικός δεσμός που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια με την Ελεονώρα κάθε άλλο παρά χλιαρός δεν είναι…



iΕλισάβετ Κωνσταντινίδου (ηθοποιός και μεγάλη αδυναμία μου). Η καλύτερη ξεματιάστρα της πιάτσας. Ενας καρακαλλονός φίλος μου, πολύ γνωστός στους κύκλους της show biz, μου είπε ότι το κινητό της για επείγοντα «ξεματιάσματα» διανυκτερεύει!

iΑγκελα Μέρκελ (καγκελάριος και εμμονή του Γιώργου Τράγκα). Η φωτογραφία με το γιαγιαδίστικο σοσόνι-καλτσάνι που ξεπρόβαλε κάτω από την τουαλέτα είναι χειρότερο ξενέρωμα κι από το να ξαπλώσει στο κρεβάτι άντρας γυμνός με κάλτσες. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι η Αντζι και άντρα έχει και ρομαντικά τριήμερα περνά μαζί του στις Αλπεις.

iΤρύφωνας Σαμαράς (κομμωτής, πανελίστας, χορευτής, ηθοποιός και τώρα ολόγραμμα της Ελλης Στάη). Μαθαίνω ότι είναι τόσες οι απαιτήσεις του από τους συνεργάτες του, που τα παγάκια που είχε ζητήσει η Madonna για την μπανιέρα μοιάζουν τόσο σεμνή απαίτηση εκ μέρους της σταρ…


Αίσιο τέλος χωρίς απώλειες


Και τώρα, αναγνωστάρια μου, ένα αποκλειστικό θέμα από τη lady nana.
Το «θρίλερ» που παιζόταν με την «Ελληνική Θεαμάτων» τόσους μήνες έληξε. Εννέα θέατρα που κάνανε 20 με 25 παραγωγές τον χρόνο τα ανέλαβε ο Διονύσης ο Παναγιωτάκης με τη σύζυγό του Ελένη Κούρκουλα. Το πιο σημαντικό είναι, εποχές που ζούμε, ότι δεν απολύθηκε κανένας, από την ταξιθέτρια έως και τα υψηλά στελέχη του διοικητικού προσωπικού.
Με τη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε, όλα τα θέατρα του City Link (Αλίκη, Παλάς, Μικρό Παλάς) ονομάστηκαν «Αθηναϊκά Θέατρα».
Ολα τα υπόλοιπα, (όπως Λαμπέτη, Εμπορικόν, Αποθήκη, Κιβωτός, Πειραιώς 131 και Χορν ) «Ελληνική Θεαμάτων».
Με «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» θα ανοίξει αυλαία το «Παλάς». Πρωταγωνιστές Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Πάνος Βλάχος (εξαιρετικός, νομίζω, ότι θα είναι) και άλλοι 18 ηθοποιοί.
Τo ACTION 24, συμφερόντων  Διονύση Παναγιωτάκη επίσης, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να παίξει ισχυρό ρόλο στο medi-ακό σκηνικό. Οπως μαθαίνω, όλα τα στελέχη διέκοψαν τις εργασίες για μόνο μερικές μέρες μέσα στον Αύγουστο, και από πριν τον δεκαπενταύγουστο όλο το επιτελείο σε πλήρη δράση. Το προφίλ του καναλιού ενημερωτικότατο.


Ξεχώρισε η Κωνσταντίνα

http://www.athensbars.gr/sites/default/files/spiropoulou-athensbars_2.jpg
Οπως μαθαίνω, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μπορεί να απολαμβάνει μίνι αποδράσεις, αλλά τις διακοπές διαρκείας τις έχει ξεχάσει, καθώς από τον Ιούλιο και πέρα μελετά εκπομπές που προβάλλονται στην Αμερική, γιατί θέλει να προσφέρει στο κοινό κάτι πρωτότυπο με τον ρόλο της παρουσιάστριας πια εκπομπής και όχι της συμπαρουσιάστριας.
Ηταν πολύ καλή στα δοκιμαστικά, όπως έμαθα, και επειδή οι άνθρωποι που μου το σφύριξαν κάθε λόγο έχουν να μη χαρίζονται, τους πιστεύω. Kαι τώρα ένα κουίζ: Πολύ γνωστός διαμορφωτής της κοινής γνώμης, ο οποίος νιώθει λίγο «στα κάτω» του, τελευταία απευθύνθηκε (και πολύ καλά έκανε) στην Αννίτα Δαμάσχη για να αναλάβει τη δημόσια εικόνα του. Πρέπει να ξέρετε ότι η Αννίτα είναι στέλεχος στην εταιρεία We promotion, μία από τις ισχυρότερες εταιρείες παραγωγής και δημοσίων σχέσεων. Παραγωγές της εταιρείας είναι οι Grigorovich Ballet, Λίμνη των Κύκνων, Σπάρτακος, Zaz (Λυκαβηττός), ενώ τον Σεπτέμβρη που έρχεται θα δούμε στο «Ηρώδειο» Φίλιππο Πλιάτσικα με τη συμφωνική ορχήστρα της Πράγας, Luz Cazal και Vanessa Mae.