Ελληνοφρένεια
Parapolitika Newsroom

Στα δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ

’ρθρο του Κ .Ι. Αγγελόπουλου

Δεν πρέπει να  προκαλεί  καμία έκπληξη το γεγονός ,ότι στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένταση και σημειώνονται κάποια  «φάουλ» στο πεδίο της επιλογής υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές. Αυτό το  εκλογικό «παιχνίδι» δεν είναι   καθόλου  εύκολη δουλειά για την ηγεσία  και τους μηχανισμούς  αυτού του κόμματος .Αντιθέτως είναι πολύ  δύσκολο .Κι' αυτό διότι είναι για πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβεί στο στίβο μίας εκλογικής μάχης ,όχι  πλέον ως «παιδί θαύμα», ως κόμμα-έκπληξη που ανέβηκε απότομα την κλίμακα της πολιτικής ,αλλά ως επί διετία κόμμα αξιωματικής  αντιπολίτευσης ,άρα ως κορυφαίος «παίκτης»,από θέση διεκδικητή της εξουσίας .

Οι  ανοιξιάτικες κάλπες είναι για το ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη  μεγάλη πρόκληση για  μία διάψευση της εκτίμησης που το θέλει «ανώριμο» και «ανέτοιμο» για τα μεγάλα ,για  μία μέτρηση τη  εσωτερικής συνοχής του και των οργανωτικών δυνάμεων  του. Οι αντίπαλοι του ,φορτωμένοι  με προβλήματα ,δεν βρίσκονται σε  καθόλου  καλή κατάσταση .Αλλά έχουν  σημαντική εκλογική «τεχνογνωσία» και γνωρίζουν  πολλά σε  ό ,τι αφορά την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών στην περιφέρεια και τις τοπικές κομματικές  «ιδιαιτερότητες» .Ηδη ,ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει προβλήματα  στην επιλογή προσώπων και γενικότερα  στην οργάνωση του εκλογικού αγώνα ,που ξεκινά σύντομα πλέον .Και  οι περιβόητες «συνιστώσες» του βρίσκονται σε κάποια «υπερδιέγερση».Τώρα ,ο κ. Αλέξης Τσίπρας παίζει το πρώτο του «επικίνδυνο παιχνίδι»,το πρώτο κρίσιμο πολιτικό «ντέρμπι» του .Οι εκλογές του Μαϊου θα κρίνουν πολλά για πολλούς .Και η διαπιστωμένη δημοσκοπικά «υπεροχή»του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρηθεί πλέον σε ψήφους. Από αυτές ,θα κριθεί αν το κόμμα αυτό  θα πορευθεί στη συνέχεια ως μία όντως νέα ισχυρή  πολιτική δύναμη εξουσίας ή αν θα αναγκαστεί να παλέψει  στους βάλτους  της αβεβαιότητας ,σε τοπίο πολιτικής ρευστότητας.

TAGS: