«ΚΑΛΕ, ποιο είναι αυτό το μαυροτσούκαλο;» Κατ’ αρχάς, μην εκφράζεσαι έτσι! Είναι ρατσιστικό και η Αφροδίτη της Σαλόνικας απεχθάνεται κάθε είδους διακρίσεις - εκτός κι αν είσαι ομοφυλόφιλη, μετανάστρια, κοντή, χοντρή και τριχωτή. «Δεν την ξέρω, σου λέω». Ζεις στα ξένα, γι’ αυτό δεν την ξέρεις. Τέτοια καμάρια μόνο η Ελλάδα τα βγάζει. Μα, ακόμη και αν δεν την ξέρεις, κατά βάθος τη γνωρίζεις καλά. Είναι εκείνο το κοριτσάκι στο σχολείο που σε φώναζε «βαρέλα» και όλοι γέλαγαν με την πάρτη σου. Για το καλό σου το έκανε, βρε χαζό, για την υγεία σου.

Έλα τώρα, που δεν τη θυμάσαι... Ήταν σαΐνι στα Μαθηματικά! «Πόσο κάνει, Αφροδιτούλα μου, 378 επί 3;», τη ρωτούσε ο δάσκαλος. «1678», απαντούσε εκείνη. Και στην Ιστορία, όμως, ήταν πολύ καλή! Κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου επέμενε πως τζάμπα το θυμόμαστε, ένα παραμύθι είναι κι αυτό, σαν τον λύκο με τα τρία γουρουνάκια. Ούτε τώρα τη θυμάσαι; Εκείνη η θεογκόμενα είναι, παιδί μου, που έμπαινε στα πάρτι αψεγάδιαστη με ύφος «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, για πες μου, αλήθεια τώρα, ποια είναι η ομορφότερη μέσα σε αυτή τη χώρα;». Όλα πάνω της στην τρίχα ήταν, και αν τύχαινε να φανεί καμιά δικιά σου, σε παρομοίαζε με την τσίτα του Ταρζάν.

Είναι η ίδια που στην παραλία σχολίαζε την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες σου με το σμιλεμένο της... κορμί (το μυαλό άσ’ το στην άκρη). Πολύ έξυπνη κοπέλα, σου λέω! Είναι και απόφοιτος Πανεπιστημίου. Δέκα χρόνια περίπου της πήρε να βγάλει τη Νομική, όχι σαν τους καταληψίες, τους ρεμπεσκέδες, τους αιώνιους φοιτητές... Πάλι, δεν θυμάσαι; Ε, τώρα αν σε ψεκάσει με Azax στη μούρη, όπως κάνει με τ’ αριστερά μικρόβια, δεν θα φταίει εκείνη! Τα θέλουν τα παχύσαρκα οπίσθιά σου! Ε, λοιπόν, έκανε κόμμα! Για το καλό της χώρας! Για το ίδιο καλό θα ήθελε να κατέβει και ο φίλος της ο Κασιδιάρης -«αντιδημοκρατικό το κόψιμό του από τις εκλογές», είχε αποφανθεί-, και να πάνε στα τσακίδια οι κομμουνιστές που «το κόμμα τους έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου».

Έχει πολλά τέτοια σχέδια δημοκρατικά. Έχει κι άλλα καλά, όμως. Αν βγει, και θα σε αδυνατίσει, και θα σε αποτριχώσει, και θα σε ξεβρομίσει και θα σε καθαρίσει από τους σιχαμένους λαθρομετανάστες, και θα σε «παροπλίσει» με αποφθεγματικά τσιτάτα βγαλμένα μέσα από τη δική της ζωή: «Τι κρίμα, οι βλάκες να είναι τόσο σίγουροι και οι έξυπνοι τόσο διστακτικοί»... 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/4