Εμφανίστηκαν τελευταία στιγμή σαν κερασάκι στην τούρτα των εθνοσωτήρων. Με υποψήφιους βουλευτές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, άρτια οργανωμένα γραφεία κι έναν αρχηγό-τηλεϊεροκήρυκα, που ως άλλος Καίσαρας σε παρέπεμπε στην υπεύθυνη επικοινωνίας του κόμματος «για κάθε απορία».

Παρότι άγνωστοι, μικροί και μόνοι, αποφάσισαν έπειτα από… συνέλευση -ελεύθερα και δημοκρατικά- να μην εμφανιστούν σε κανένα διακομματικό πάνελ. Δεν είχαν κάτι να μας πουν, δεν είχαν λόγους να επιχειρηματολογήσουν, η… «μεσολάβηση» της Παναγιάς και του Χριστού προφανώς τους αρκούσε. Τις παραμονές των εκλογών μία δημοσκόπηση τους δίνει 1%. Το βράδυ της 21ης Μαΐου παίρνουν 2,92% και βρίσκονται οριακά εκτός Βουλής. Σήμερα κανείς δεν αποκλείει να περάσουν τον πήχυ του 3% ως το new entry του ελληνικού Κοινοβουλίου - φυσικά και πάλι με… τη «δύναμη» του Θεού.

Ο πολιτικοθρησκευτικός αγκιτάτορας Δημήτριος Νατσιός, μαζί με την «ευλαβή» παρέα του, είναι στην πραγματικότητα ένας άγνωστος - όπως και αι βουλαί του Κυρίου. Άγνωστη και η προέλευση του χρήματος με το οποίο έχτισε το επίγειο κομματικό βασίλειό του. Άγνωστοι και οι τρόποι με τους οποίους προσέγγισε και μαγνήτισε το ποίμνιό του. Γνωστές είναι μόνο οι τερατολογίες και το αποπνικτικό άρωμα από το «λιβανιστήρι» που κουνά πέρα-δώθε ζαλίζοντας τα πλήθη των καλοπροαίρετων. Γνωστός και ο κάλπικος σταυρός στο χέρι, με τον οποίο υπόσχεται να μας λυτρώσει από τα βάσανα του εκφυλισμένου πολιτικού μας συστήματος. Γνωστός και ο ζεστός, μειλίχιος λόγος του, που συγκαλύπτει τα παρανοϊκά του σχέδια. Θέλει να ρίξει στην πυρά τα σχολικά βιβλία ξαναγράφοντας τη γλώσσα με σύστημα πολυτονικό, την ιστορία με άλλη χροιά, τα θρησκευτικά όπως νομίζει αυτός!

Θέλει να φορέσει στα παιδιά ποδιές και στις γυναίκες ορθόδοξη μπούρκα. Να καταργήσει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και να επαναφέρει την απαγόρευση των εκτρώσεων. Να μας πάει σε πόλεμο με τους άπιστους Τούρκους και να μας ταξιδέψει με all inclusive παροχές στην εποχή του Μεσαίωνα. Να τιμωρήσει τους ομοφυλόφιλους, να εξαλείψει τους μετανάστες, να καταργήσει τα εμβόλια, που μας τραβούν σαν μαγνήτες στον δρόμο του σατανά, να μας συστήσει στην Ευρώπη με πατροπαράδοτες σβούρες και μύθους του Αισώπου. «Φυλάξου από αυτούς που θέλουν μόνο το καλό σου», έλεγε ένας μεγάλος πνευματικός πατέρας.

«Ώς εδώ!», είπε τις προάλλες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Και μη παρέκει», θα συμπληρώσουμε εμείς… 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 1/6