Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος για να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την ασυλία των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και για το γεγονός ότι οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χρειάζεται πολύ θράσος για να μιλά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ περί Κράτους Δικαίου και να καταγγέλλει ότι «πάει περίπατο» μαζί με τη... νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Πρώτα απο όλα, επειδή η κυβέρνηση είχε από το καλοκαίρι συμφωνήσει με το Ελεγκτικό Συνέδριο να φέρει ρύθμιση βάσει της οποίας οι χρηματιστηριακού τύπου συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ θα ελέγχονταν εντός 48 ωρών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, αν και η διαδικασία αυτή είχε συμφωνηθεί, το Ελεγκτικό Συνέδριο διεμήνυσε ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει λόγω, προφανώς, έλλειψης της ανάλογης τεχνογνωσίας. Γι’ αυτό και τελικά βρέθηκε η λύση να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται για το ΤΧΣ. Διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τρεις τράπεζες, χωρίς καμιά αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Υπάρχει, όμως, και χειρότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ρεκόρ ασυλιών», όταν τον καιρό που ανέκρουε πρύμναν ενώπιον των δανειστών και υπέγραφε το ένα μνημόνιο μετά το άλλο μοίρασε αφειδώς ασυλίες - κατ’ εντόλην ακριβώς των δανειστών. Με τον νόμο 4472/2017, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσφέρει ασυλία στα στελέχη των ξένων funds. Τα οποία είχαν φέρει στην Ελλάδα με τον νόμο 4354/2015 -μετά τη γνωστή... ηρωική διαπραγμάτευση- προφέροντάς τους τη διαχείριση των ακινήτων και τη δυνατότητα να έχουν έδρα και εκτός Ελλάδας (Ν. 4549/2018).

Με τον νόμο 4389/2016, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε ασυλία στα στελέχη του Υπερταμείου, αφού προηγουμένως είχε μεταφέρει εκεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για εκατό χρόνια! Ας αφήσουμε που τώρα μαλώνουν και μεταξύ τους για το ποιος είναι ο προστάτης των φτωχών και των αδυνάμων, όταν με τον νόμο 4387/2016 είχαν κόψει το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις από τις χήρες και τα ορφανά.

Προφανώς πιστεύουν ότι είμαστε λωτοφάγοι...

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 11/12