Μπορεί οι προβολείς να έχουν πέσει στον βουλευτή Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, αλλά πιο τουρκόφρων και όργανο του τουρκικού προξενείου είναι ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται «Τούρκος», αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και ζητάει δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, είχε εκφράσει στη «Hurriyet» τη «μεγάλη ελπίδα» ο Αλέξης Τσίπρας να κατεδαφίσει το «τείχος του αίσχους», αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου. Ο Ζεϊμπέκ έχει εμπράκτως επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί ως εκφραστής της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη. Ο ίδιος, άλλωστε, εκφράζει τις απόψεις του σε τουρκικά μίντια. Υπήρξε εκπρόσωπος του «Συλλόγου Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», ενός φορέα που προωθεί τον εκτουρκισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. Βασικό αίτημά του είναι οι σύλλογοι να προσλαμβάνουν και να απολύουν τους δασκάλους στα Δημοτικά, που πληρώνει το ελληνικό κράτος!

Εκτός από την παρουσία του σε ανθελληνικές εκδηλώσεις, εναντιώθηκε στον νόμο 3647/2008 που αφορά τη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη και των περιουσιών τους». Τότε, ο Ζεϊμπέκ είχε εισβάλει στη μουφτεία Ξάνθης και είχε απαιτήσει αλλαγή του προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής του τεμένους στη Γενισέα. Είχε, μάλιστα, προκηρύξει εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου χωρίς καμία εξουσιοδότηση! Στην κηδεία Πομάκου στρατιώτη που είχε πνιγεί εν ώρα υπηρεσίας, είχε εισβάλει με τον ψευτομουφτή Ξάνθης και όργανα του τουρκικού προξενείου, απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στο νεκροταφείο! Το 2014, ο Ζεϊμπέκ είχε πρωτοστατήσει στο να αποκλειστεί η ακτιβίστρια μουσουλμάνα Ρομά, Σαμπιχά, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αμάρτημα της Σαμπιχά, η κοινωνική δράση της οποίας έχει αναγνωριστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν ότι ως ελληνόφρων αγνοεί το τουρκικό προξενείο και εργάζεται για τη χειραφέτηση των Ρομά γυναικών και για την ένταξη των νηπίων στο νηπιαγωγείο, το οποίο έχει ιδρύσει στον οικισμό Δροσερό.

Ο Ζεϊμπέκ είναι ενταγμένος στον ΣΥΡΙΖΑ όχι για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους, αλλά επειδή, ως φορέας τουρκικού εθνικισμού, θεωρεί ότι μέσα από τις γραμμές του μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Αρκετοί στην Κουμουνδούρου έχουν συνείδηση του ρόλου του, αλλά τον έχουν ανάγκη επειδή φέρνει μουσουλμανικές ψήφους. Όταν ο Τσίπρας είχε επισκεφθεί το 2017 τη Θράκη, ο Ζεϊμπέκ είχε φροντίσει ο τότε πρωθυπουργός να επισκεφθεί μόνο το ιδιωτικό μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο του νομού, το οποίο έχουν ιδρύσει οι τουρκόφρονες και λειτουργεί χωρίς άδεια! Η επιλογή Τσίπρα να επισκεφθεί αυτό το σχολείο και όχι ένα δημόσιο, όπου συνεκπαιδεύονται μουσουλμανόπουλα και χριστιανόπουλα, προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά. Στο εν λόγω σχολείο είχε υποδεχτεί τον πρωθυπουργό ο σκληρός πυρήνας των εγκάθετων του τουρκικού προξενείου, με τους οποίους συνομίλησε. Ας σημειωθεί, ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν είχε τηρήσει μια ισορροπία στις επαφές του με φορείς που είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν. Εκείνη η επίσκεψη είχε τη σφραγίδα του Ζεϊμπέκ, ο οποίος κάτω από την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν μακρύ χέρι της Άγκυρας. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 14/6