Κάθε φορά που ο Γιάννης Βαρουφάκης κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις δεν έχουν πλέον μεγάλη σημασία αυτά που λέει. Άλλωστε ελάχιστοί μπορούν να πιστέψουν ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Οικονομικών ανασύρει στην μνήμη του πράγματα που είχε «λησμονήσει» να πει σε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις του. Μας έχει συνηθίσει να «θυμάται» περιστατικά σε …δόσεις ώστε να δίνει τίτλους σε εφημερίδες και να γίνεται τηλεοπτικό θέμα. Κι έχουμε αντιληφθεί ότι το παιχνίδι της δημοσιότητας του αρέσει πολύ. Το λατρεύει..

Στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ μας είπε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μία ανοησία. Και πως πριν τις εκλογές του 2015 η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πληροφορήσει ότι δεν θα το εφάρμοζε. Γι αυτό-λέει- δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Επειδή του το ζήτησε ο κ. Τσίπρας με το επιχείρημα ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος και δεν θα δεσμεύεται από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Κέρδισε» και πάλι με αυτά που είπε μερικά πρωτοσέλιδα, έγινε θέμα στις ενημερωτικές ιστοσελίδες και είδηση στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία. Μέχρι την επόμενη συνέντευξη στην οποία μπορούσε να στοιχηματίσουμε πως κάτι άλλο θα φέρει στην μνήμη του που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε… ξεχάσει!

Στο μεταξύ τα capital control που έφερε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα στην οποία ήταν υπουργός Οικονομικών εξακολουθούν να ισχύουν. Η χώρα πλήρωσε και πληρώνει πανάκριβα τις «τζάμπα μαγκιές» του. Κι εκείνος δεν πτοείται και συνεχίζει να μας λέει πως έφταιγαν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο….

ΥΓ: Για να μην ξεχνιόμαστε. Στα τέλη Απριλίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει με εμφαντικό τρόπο: « Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ' ότι την μιλάνε αυτοί». Ε, όσο και να πεις, μια ευθύνη για το «asset» του και όσα προκάλεσε στη χώρα, την έχει ο πρωθυπουργός. Κι ας κάνει πώς δεν το θυμάται πια….