Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα είναι ίσως ο ιερότερος χώρος της πατρίδας μας. Αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους αμέτρητους Έλληνες οι οποίοι έπεσαν σε μάχες είτε για να υπερασπιστούν είτε για να απελευθερώσουν εδάφη. Στους γενναίους που έδωσαν την ζωή τους και πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν ούτε να αναγνωριστούν ούτε να ταφούν κατά πως τους έπρεπε.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μαζί με όλα τα υπόλοιπα, ζούμε στην Ελλάδα κι ένα αίσχος που όμοιο του δεν γνωρίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου. Ανεγκέφαλοι βεβηλώνουν το χώρο καίγοντας τα φυλάκια των Ευζώνων, πετώντας μολότοφ μπροστά στο Μνημείο και προβαίνοντας σε βανδαλισμούς, τις περισσότερες φορές σχεδόν ανενόχλητοι.

Οι εικόνες αυτού του ιερού χώρου να παραδίδεται στις καταστροφικές διαθέσεις μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων δεν προσβάλουν μόνο την μνήμη των νεκρών. Προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων πατριωτών και μεταφέρουν στα πέρατα του κόσμου την αίσθηση ότι η χώρα μας αποτελεί ξέφραγο αμπέλι

Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε για άλλη μία φορά τα ίδια. Συντονισμένη επίθεση με μολότοφ και φωτοβολίδες, ένα φυλάκιο στις φλόγες και μόλις μία σύλληψη.

Η αθλιότητα αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Αστυνομία οφείλει να βρει τρόπο ώστε να προφυλάσσεται ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεσματικά. Αν δεν μπορεί ας ξαναβάλει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί πριν από μερικά χρόνια . Κάγκελα τα οποία προφανώς δεν κολακεύουν μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα αλλά πολύ περισσότερο δεν την κολακεύει η εικόνα των κουκουλοφόρων που σπάνε, καίνε και ρημάζουν μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Κι επειδή κάποιοι δήθεν «προοδευτικοί» θα νιώσουν την ανάγκη να εκφράσουν «ιερή αγανάκτηση» να θυμίσω ότι τα κάγκελα μια χαρά παρέμειναν και παραμένουν – ενισχυμένα μάλιστα- σε όλες τις εισόδους της Βουλής τα τελευταία χρόνια . Και πολύ σωστά για να μην μπορούν να εισβάλει οποιοσδήποτε του κάνει κέφι.

Προστατευμένοι λοιπόν-και έτσι πρέπει- υπουργοί και βουλευτές αλλά όχι η μνήμη των ηρώων μας; Ε όχι…