Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον μικρό του κυβερνητικό συνεταίρο, τους ΑΝΕΛ κλείνει περίπου 2,5 χρόνια στην εξουσία έχοντας ψηφίσει δύο Μνημόνια χωρίς απώλειες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πλην των δύο που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2015(Νικολόπουλος-Παναγούλης). με τα τότε προαπαιτούμενα
Οι 153 είναι «μπετόν αρμέ» και αυτό αποδείχθηκε και στην τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή όπου πέρασαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις χωρίς να «ανοίξει μύτη».
Ο άνθρωπος ο οποίος υπέγραψε φαρδιά πλατιά όλα αυτά τα μέτρα (μαζί με τα λεγόμενα αντίμετρα) είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο οποίος φέρεται ταυτόχρονα ως ο άτυπος επικεφαλής μιας ομάδας πιο «γνήσιων» Αριστερών που απαρτίζουν τους «53». Οι οποίοι «53» υποτίθεται ότι είναι πολύ στεναχωρημένοι για τα μέτρα αυτά, όπως κι ένας ακόμα «πούρος» Αριστερός, ο κ. Νίκος Φίλης.
Οι «53» πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κι αφού κάποιοι από αυτούς- βουλευτές γαρ-είχαν ψηφίσει με χέρια και πόδια τα μέτρα έσπευσαν να βγάλουν φιρμάνι. Με το οποίο τάσσονται υπέρ μιας “συνολικής αριστερής στροφής”, που “δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συγκρούσεις σε πολλαπλά επίπεδα, και ειδικά με δυνάμεις που επιδιώκουν να παρακάμψουν το δημόσιο συμφέρον, καταστρατηγώντας τη δημοκρατία και την προστασία του περιβάλλοντος” και “χωρίς κινήσεις και τομές με λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο, που θα μας επανασυνδέουν με ριζοσπαστικά, αλληλέγγυα και κινηματικά τμήματα της κοινωνίας”.
Επισημαίνουν μάλιστα σε ανυπόγραφο κείμενο το οποίο απηχεί πάντως τις απόψεις τους ότι πολλά για την επόμενη μέρα θα εξαρτηθούν από την επικείμενη εξέλιξη για το δημόσιο χρέος, χωρίς την οποία δεν θα υφίστανται τα μέτρα που ψηφίστηκαν.
Προφανώς, οι «53» με την συγγραφή αυτού του …τσιτάτου, νιώθουν πλέον καλύτερα σε σχέση με τον… Αριστεροσύνη τους. Και ίσως να πιστεύουν ότι έκαναν σε ένα μέρος το καθήκον τους απέναντι στην Αριστερή ηθική τους.
Στο Μαξίμου μάλλον γελάνε πλέον με τέτοιου είδους παρεμβάσεις . Ας έχουν υπόψη ωστόσο- κι εκείνοι και οι «53»- ότι μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ χρόνο, πολλούς για λίγο όχι όμως όλους για πάντα…