Η πολυσυζητημένη συγκέντρωση που διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι «Παραιτηθείτε» είναι πλέον παρελθόν. Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν μεγάλη. Για όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη της σημερινής πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας αυτό ήταν αναμενόμενο.
Οι εποχές που ο κόσμος κατέβαινε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί μαζικά εναντίον κυβερνήσεων δείχνει να αποτελεί παρελθόν . Άλλωστε από την περίοδο του «Κινήματος των Αγανακτισμένων» της Πλατείας Συντάγματος έχουν περάσει κοντά έξι χρόνια πια.

Οι μόνες πραγματικά μεγάλες, για τα δεδομένα της εποχής, συγκεντρώσεις που έγιναν έκτοτε ήταν εκείνες στις οποίες το καλοκαίρι του 2015 συγκεντρώθηκαν πολίτες για να πουν το «ΟΧΙ» ή το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα το οποίο οδήγησε τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αξιοθαύμαστες πολιτικές κωλοτούμπες. Αλλά οι συνθήκες ακραίας πόλωσης ενός δημοψηφίσματος έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από την πορεία της χώρας. Κάθε άλλο, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αλλά και το γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον.

Γιατί τότε δεν βγαίνουν στους δρόμους; Απλή η απάντηση: Διότι η συντριπτική πλειονότητα τους ξέρει πως ακόμα και μια μεγαλειώδης διαδήλωση τίποτα δεν θα αλλάξει στην πορεία των σημερινών κυβερνώντων οι οποίοι έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν στο μέτρο που μπορούν και το τελευταίο λεπτό διακυβέρνησης με βάση την τελευταία εντολή που πήραν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κι ακόμα, επειδή το πρώτο και βασικότερο μέλημα όλων αυτών που δεν κατέβηκαν στο Σύνταγμα –όπως και όσων κατέβηκαν- είναι η εξασφάλιση της προσωπικής και οικογενειακής επιβίωσης τους. Η αγωνία τους να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες υποχρεώσεις τους.
Την άποψη τους λοιπόν για την σημερινή κυβέρνηση όπως και για όλα τα κόμματα συνολικά θα την δώσουν όταν φτάσει η δική τους ώρα. Η ώρα της κάλπης. Εκεί, μόνοι τους πίσω από το κλειστό παραβάν θα κληθούν να απαντήσουν αν πρέπει να «παραιτήσουν» την σημερινή κυβέρνηση.

Όσοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο βαυκαλίζονται ότι η συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» αποδεικνύει πως η κυβέρνηση διαθέτει ακόμα λαϊκή νομιμοποίηση ας παραμείνουν με αυτή την άποψη. Ας συνεχίσουν λοιπόν να ειρωνεύονται όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν και να φαντασιώνονται πως ο κόσμος ακόμη τους στηρίζει .Όσο πιο πολύ επιμένουν να ζουν στους γυάλινους πύργους τους τόσο πιο οδυνηρό γι αυτούς θα είναι εκείνο που θα εισπράξουν από τον λαό όταν αργά ή πιο γρήγορα φτάσει η ώρα της κρίσης.


ΥΓ: Όσο για τους ανθρώπους που είχαν ασφαλώς κάθε δικαίωμα να διοργανώσουν την εκδήλωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , ας σκεφτούν λίγο καλύτερα μήπως χωρίς να το θέλουν έδωσαν ένα «όπλο» στην κυβερνητική προπαγάνδα. Σε μια εποχή που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεμένουν δραματικά ακόμα και από τέτοιου είδους «όπλα».