Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι διαμόρφωσης της καθημερινής ατζέντας με θέματα από αυτά που δημιουργούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις , προκαλούν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και -κυρίως- αποπροσανατολίζουν από τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας.

Μία η ανακίνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο του θέματος των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις… Μία, η κουβέντα, αν πρέπει η όχι να γίνεται προσευχή κι αν είναι σωστό ή όχι να εκκλησιάζονται οι μαθητές. Ακολούθησε η παρατεταμένη συζήτηση με αντικείμενο τον… δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο. Φτάσαμε στο σημείο να γίνει μείζον θέμα η ανάρτηση μιας ευρωβουλευτού σχετικά με τον παππού της. Ενώ το κερασάκι στην τούρτα- ως τώρα τουλάχιστον- ήταν η αρθρογραφία Τσίπρα με αντικείμενο, αν ήταν ψεύτης ή όχι ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Κακά τα ψέματα. Υπάρχει ένα «μπουκέτο» θεμάτων τα οποία «πουλάνε» στα μέσα ενημέρωσης. Κι ο ψυχισμός του Έλληνα που είναι συναισθηματικός λαός τον σπρώχνει να συμμετέχει σε αυτές τις δημόσιες συζητήσεις. Βοηθούντων ημών ( των δημοσιογράφων) αναμφίβολα που πέφτουμε ασταμάτητα στις ίδιες παγίδες.

Την ίδια ώρα ο επώδυνος για τα νοικοκυριά Σεπτέμβριος επιφυλάσσει μια σειρά από τεράστιες υποχρεώσεις με αποτέλεσμα σε κάθε σπίτι να υπολογίζουν πλέον τι να πληρώσουν και τι να αφήσουν απλήρωτο. Σχολεία, φροντιστήρια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, δόσεις εφορίας – ΕΝΦΙΑ και φυσικά οι δαπάνες για κάλυψη στοιχειωδών καθημερινών αναγκών και μια σειρά από άλλες ανελαστικές υποχρεώσεις βάζουν τέλος στην προσωρινή σχετική χαλαρότητα (οικονομική και ψυχική) που προσέφερε το καλοκαίρι.

Τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός κάπου εδώ τελειώνουν και αρχίζει η κανονική ζωή. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να υποτιμηθούν ούτε να αντιμετωπιστούν ως κυβέρνηση σε αποδρομή. Ο τρόπος που πολιτεύεται ως τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει πως δεν υπάρχει κανένας ιδεολογικός ή άλλος φραγμός μπροστά στην λατρεία για την εξουσία.

Δουλειά της αντιπολίτευσης – κυρίως της αξιωματικής - είναι το επόμενο διάστημα να παρουσιάσει με όσο πιο σαφή και με συγκεκριμένο τρόπο γίνεται την δική της εναλλακτική πρόταση. Να κάνει και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας κοινωνό του προγράμματος της που οφείλει να μην αφήνει απ΄ έξω κανένα κοινωνικό στρώμα. Ξεκινώντας από εκείνους που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη πίεση χωρίς όμως να εξοντώνει ταυτόχρονα όσους ακόμα αντέχουν, όπως κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στις αγωνίες των Ελλήνων και να ανταποκριθεί στην ανάγκη τους να βγούμε επιτέλους από το καταστροφικό σπιράλ των τελευταίων ετών. Αναδεικνύοντας τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά –κυρίως πλέον- δίνοντας προοπτική στην κοινωνία για την επόμενη ημέρα. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας, νέο και όσο από το παλιό αντέχει και θέλει να ακολουθήσει. Βαδίζοντας με όλα τα υγιή στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας που δεν αντέχουν άλλο ούτε το οικονομικό μαράζωμα αλλά ούτε τον εθνικό διχασμό που σπέρνει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την παράταση της παραμονής της στην εξουσία.