Τις χειρότερες μέρες της από τον Ιανουάριο του 2015, όταν βρέθηκε στην διακυβέρνηση της χώρας, περνάει η συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με ανοιχτά μια σειρά από μέτωπα και με το πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» να έχει πάει περίπατο, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του αλλά και οι βουλευτές των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν δείχνουν να βρίσκονται σε ένα πολιτικό και ταυτόχρονα επικοινωνιακό βέρτιγκο.

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει. Το μέτωπο της παραλιακής σε μήκος πολλών χιλιομέτρων εξακολουθεί να είναι «περιφραγμένο» εξαιτίας μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής που αντιμετωπίστηκε με απολύτως ερασιτεχνικό τρόπο.

Η επένδυση του Ελληνικού παραμένει στον «αέρα» σε αναμονή της επόμενης συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η απόφαση του οποίου πάντως μάλλον δεν θα έχει καμία σημασία, καθώς η κυβέρνηση λέει τώρα πως θα την ξεπεράσει, έτσι ή αλλιώς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του συγκυβερνήτη και επικεφαλής του μικρομετόχου της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», αλλά ουδείς συγκινείται, ούτε καν απαντά για καταγγελίες σοβαρές και απολύτως τεκμηριωμένες.

Η συμμαχία των «προθύμων» 153 ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να κάνει γαργάρα οτιδήποτε αρκεί να μην υπάρξει κάτι που θα διαταράξει την κυβερνητική πορεία. Η λέξη «ευαισθησία» είναι μάλλον άγνωστη. Η λέξη «παραίτηση» απολύτως απαγορευμένη.

Έτσι έχουν αποφασίσει ότι θα πορευτούν με στόχο την παράταση της παραμονής τους στην εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αναμένοντας μάλλον κάποιον «από μηχανής Θεό» που με ένα μαγικό τρόπο θα αλλάξει το βαρύ κλίμα γι' αυτούς. Και προσπαθώντας, διχάζοντας τους πολίτες, να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή εκλογική πελατεία..

Όπως όλες οι κυβερνήσεις σε αποδρομή…