Αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι εμφανίσεις όπως αυτή στο F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι αρκετές για να κατευνάσουν την πίκρα και τον θυμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι τους, μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος, που μάλιστα ηγείται του υπουργείου Άμυνας, είχαν δεσμευτεί πριν βρεθούν στην εξουσία για την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούσαν την παρακράτηση η οποία -πολύ κακώς- τους είχε γίνει το 2012 και κρίθηκε δύο φορές αντισυνταγματική. Μια δέσμευση που αφορούσε και εν ενεργεία και αποστράτους.

Από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, η δέσμευση αυτή άρχισε σταδιακά -όπως και πολλές άλλες- να «ξεθωριάζει» στον δημόσιο λόγο των κυριών Τσίπρα και Καμμένου. Και πού φτάσαμε σήμερα; Μια ματιά στον τελευταίο προϋπολογισμό (αυτόν του 2018) δείχνει ότι προβλέπονται αναδρομικά για εν ενεργεία και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μόνο για το 2016 και το 2017 κι ένα πολύ χαμηλό ποσό για το 2018.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να κοροϊδεύει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που μεριμνούν για την άμυνα της χώρας και την ασφάλειά μας, καθώς τα ποσά αυτά αφορούν το 50% των αναδρομικών που είχαν περικοπεί. Όπως ακριβώς είχε ξεκινήσει να γίνεται από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η καθυστέρηση στην εφαρμογή του μισθολογίου που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017 ενδέχεται να υποχρεώσει έναν τεράστιο αριθμό από αυτούς σε μια απέραντη ταλαιπωρία για υποβολή συμπληρωματικών τροποποιητικών δηλώσεων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Αυτός είναι λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που χθες καμάρωνε δίπλα τους, φορώντας μάλιστα και στρατιωτική στολή για την πτήση του. Αθέτηση υποσχέσεων, βαριά φορολόγηση -ακόμα και στο πτητικό επίδομα των αξιωματικών που κυνηγιούνται με τους Τούρκους καθημερινά πάνω από το Αιγαίο- και μόνο ωραία λόγια. Από αυτά όμως μπούχτισαν κι εκείνοι κι όλοι οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας…