Ό,τι ήθελε άκουσε σήμερα το μεσημέρι ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός από εκείνα τα οποία ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την κατάσταση των μόλις… 127 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) της χώρας μας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή.

Ο Ανδρέας Ξανθός άκουσε μόνον εκείνο το οποίο τον ενδιέφερε πάντα: τις προσλήψεις προσωπικού. Άκουσε, λοιπόν, σωστά ότι ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε μία νέα προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για τις ΤΟΜΥ.

Για τις υφιστάμενες ΤΟΜΥ μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας και όχι για την περαιτέρω ανάπτυξη της λεγόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ «μεταρρύθμισης» στην δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας…

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει μόλις… 25 ΤΟΜΥ στην Αττική, και μάλιστα ορισμένες από αυτές τις μονάδες κατεβάζουν «ρολά» κάθε μεσημέρι!

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπάρχουν ΤΟΜΥ στη χώρα μας, στις οποίες υπηρετούν μόλις… ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής!

Είπε πολλά για τις ΤΟΜΥ των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κικίλιας, όπως το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει μόλις… το 21% των προβλεπομένων ΤΟΜΥ στα νησιά του Αιγαίου, εκεί, δηλαδή, όπου υπάρχουν τα νησιά τα οποία «βουλιάζουν» από πρόσφυγες και μετανάστες. «Που είναι η προτεραιότητά σας σε αυτούς τους πληθυσμούς», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Είναι η πραγματικότητα, λοιπόν, ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει πρόθεση, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα στη Βουλή, να αξιολογήσει τις υφιστάμενες ΤΟΜΥ, να τις μεταρρυθμίσει και να τις αναβαθμίσει, αλλά, σε καμία στιγμή των δύο τοποθετήσεών του στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας δεν διατύπωσε την πρόθεση να συνεχίσει το αποτυχημένο εγχείρημα, το οποίο καλύπτει σήμερα μόλις κάτι λιγότερο από το 1/10 του πληθυσμού της χώρας μας.

Ό,τι ήθελε άκουσε ο Ανδρέας Ξανθός, αλλά… δε βαριέσαι!