Σε πολύ χαμηλούς τόνους εξελίχθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), γεγονός το οποίο προκαλεί καλοπροαίρετα ερωτήματα, δεδομένης της έντασης, την οποία φαίνεται να έχει πυροδοτήσει σε συγκεκριμένους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους η διοίκηση του Κέντρου.

Κύκλοι του Βασίλη Κικίλια επισημαίνουν ότι η αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ δεν προέταξε αντεπιχειρήματα σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει κυριαρχικά το ρόλο της γενικής συνέλευσης του Κέντρου, κάτι το οποίο θέτει σε δεύτερη μοίρα, σε αποκλειστικά εκτελεστική αιχμή το Δ.Σ. του Κέντρου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία παρέμεινε σταθερά στην υπεράσπιση της θέσης της ισχύουσας οργανωτικής και λειτουργικής δομής του ΚΕΘΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η ευγενής και προσηνής στάση της αντιπροσωπείας του ΚΕΘΕΑ στη συνάντηση τιμά το Κέντρο και δείχνει ότι οι εντάσεις φιλοτεχνούν ένα επικοινωνιακό σκηνικό και μόνον, πολύ πέρα από τα όρια του ισότιμου διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ των δύο μερών, πολύ πέρα ακόμη και από τις εύλογες ενστάσεις, τις οποίες προβάλλει το ΚΕΘΕΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σκηνικό το οποίο, ασφαλώς, δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση το ίδιο το ΚΕΘΕΑ, αλλά αποκλειστικά και μόνον τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, οι οποίες σκοπεύουν τακτικά και στρατηγικά στην πυροδότηση του κλίματος του δημοσίου διαλόγου στη χώρα μας…