Βλέποντας την ώρα της εξόδου να πλησιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται όλο και περισσότερο στο παρακμιακό περιβάλλον που καλλιέργησε η ίδια. Όσο αποκρουστικό και αν είναι, όμως, το ήθος και το ύφος της εξουσίας αυτού του απερχόμενου θιάσου, η παράσταση αυτή δεν αρκεί για να στρέψει το βλέμμα μακριά από την τεράστια ζημιά που προκάλεσε αυτή η κυβέρνηση στους φορολογούμενους και την ελληνική οικονομία.

Αφού επιβάρυνε τη χώρα με τα εκατοντάδες δισ. ευρώ της ανεκδιήγητης διαπραγμάτευσης του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα συνέχισε το καταστροφικό της έργο εξαπολύοντας ιδεοληπτική επίθεση στη μεσαία τάξη. Έπνιξε τους μικρομεσαίους στους φόρους, αφαίμαξε τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυνήγησε ανελέητα την επιχειρηματικότητα στο βωμό των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων.

Σε όλα αυτά ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με τον πιο ηχηρό τρόπο στις ερχόμενες εκλογές: Θα στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ οριστικά στην αντιπολίτευση και θα δώσει ισχυρή εντολή για πολιτική αλλαγή δίνοντας μια βαθιά ανάσα στην πατρίδα μας. Για να ανασάνει, όμως, και η ελληνική οικονομία απαιτούνται άμεσα μέτρα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή…

Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτή της ανάγκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται δημόσια για την μείωση των φόρων από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων θα καταθέσει στη Βουλή το πρώτο της φορολογικό νομοσχέδιο με τολμηρές μεταρρυθμίσεις για λιγότερους φόρους και χαμηλότερς εισφορές. Με το νομοθέτημα αυτό θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στο 13% σε όλο το κλάδο της εστίασης από 24% που είναι σήμερα. Και σταδιακά, με τη βελτίωση της οικονομίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, θα τον φέρουμε στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο. Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να μειώσουμε τον εταιρικό φόρο στο 20% από 29% που είναι σήμερα και να περικόψουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στην πρώτη διετία της διακυβέρνησής μας.

Το αποτυχημένο μοντέλο των «υπερφορολόγησης-ΣΥΡΙΖΑ» που συρρίκνωσε την ανταγωνιστικότητα και απέτρεψε κάθε επένδυση στη χώρα θα τελειώσει το ίδιο βράδυ των βουλευτικών εκλογών. Θα το αντικαταστήσουμε με ένα εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται στη στήριξη των επιχειρήσεων. Και ας μη νομίσει κανείς ότι όλα αυτά δεν αποτελούν ωραία λόγια ή ασκήσεις επί χάρτου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι το δημοσιονομικό χώρο που θα επιτύχει από την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα τον διοχετεύσει σε ποσοστό 80% σε μειώσεις φόρων. Μειώσεις που θα αφορούν όλους τους Έλληνες και θα έχουν πολλαπλασιαστικά όσο και μόνιμα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις εφήμερες προεκλογικές επιδοτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.

Αν είχαν, άλλωστε, αποτέλεσμα η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα η «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων σε όλη την Ευρώπη. Η κοινή λογική -που τόσο αποστρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ- λέει ότι οι θέσεις εργασίας δεν φτιάχνονται με επιδοτήσεις και κρατικές συμβάσεις αλλά με επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γιατί μόνο οι υγιείς επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.Απέναντι, λοιπόν στο μοίρασμα της μιζέριας που μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ απαντά με άμεσα μέτρα για τη διάχυση της ευημερίας. Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πιά πολύ καλά ποιό δρόμο πρέπει να ακολουθήσει.

* Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.