Η είδηση για την απόπειρα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο όλο το Δήμο Πειραιά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση με τους φορείς του Πειραιά κάποιοι προσπάθησαν να επιβάλουν τετελεσμένα, καταδικάζοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε επενδυτικό μαρασμό. Τελικά, την ύστατη ώρα, η απολύτως δικαιολογημένη κατακραυγή ανάγκασε το υπουργείο Πολιτισμού σε αναδίπλωση. Και πλέον η κυβέρνηση καλείται να μας αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από αυτόν τον παράλογο σχεδιασμό.

Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι ότι ακόμη και αυτή η παρ’ ολίγον καταστροφή δεν θα έπρεπε να μας εκπλήξει. Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χάσει ευκαιρία να μπλοκάρει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, να υπονομεύει την ανάπτυξη, να βάζει εμπόδια σε μεγάλα έργα και να αποθαρρύνει τους υποψήφιους επενδυτές. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει πραγματικά στις επενδύσεις.

Η περίπτωση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό αποτελεί πιθανότατα την πιο χαρακτηριστικό απόδειξη της κυβερνητικής απροθυμίας. Μια εμβληματική επένδυση με διεθνή συμβολισμό που θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, έφτασε τελικά να λιμνάζει εξαιτίας αχρείαστων καθυστερήσεων, έλλειψης αποφασιστικότητας και ιδεολογικών αγκυλώσεων. Τα ίδια και χειρότερα έγιναν και στις Σκουριές. Σαν να μην έφταναν οι παλινωδίες και τα κάθε λογής εμπόδια που έθεταν διαρκώς στην επένδυση, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν και σε σημείο να παρακολουθούν αμέτοχοι τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται σε εργοτάξια με μολότοφ στέλνοντας έτσι το χειρότερο μήνυμα για τη χώρα στους έκπληκτους επενδυτές.

Στο αρνητικό σκηνικό προστέθηκε η πρωτοφανής φορολογική καταιγίδα σε πολίτες και επιχειρήσεις, η διόγκωση της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους καθώς και η συνεχής μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Το αποτέλεσμα ήταν, δυστυχώς, προδιαγεγραμμένο: επενδυτική άπνοια και μαζική φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Οι μέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όμως, πια μετρημένες. Και μαζί της θα μας εγκαταλείψει, ευτυχώς, και η παραλυτική εχθρικότητα απέναντι σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Αυτό θα συμβεί γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να ξεκλειδώσει τις επενδύσεις και γνωρίζει καλά πως θα το πετύχει. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει ότι στις κύριες προτεραιότητές του είναι να ξεμπλοκάρει τα μεγάλα επενδυτικά projects ώστε να σταλεί αμέσως το μήνυμα, σε εσωτερικό και εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική σε επενδύσεις.

Το σχέδιο της ΝΔ για να πετύχουμε αυτό το εθνικό εγχείρημα είναι απλό όσο και φιλόδοξο. Σταθεροί κανόνες, χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία. Στην κυβέρνηση μας δεν θα έχουν θέση αναβολές και κωλυσιεργίες. Έχει ληφθεί ήδη η απόφαση να υπάρχει μόνο μια αδειοδοτική αρχή σε επίπεδο υφυπουργού η οποία θα έχει ως μόνη αρμοδιότητα να ξεμπλοκάρει όλες τις σημαντικές επενδύσεις.

Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που βάζει «στοπ» σε κάθε επένδυση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πιάσουμε σταθερά το τιμόνι και να οδηγήσουμε την Ελλάδα το γρηγορότερο στην ανάπτυξη. Έρχεται η ώρα να ανεβάσουμε ταχύτητα !

* Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ