Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ είναι το πρόσωπο των ημερών. Με αυτήν και με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε θα έχουν να λογαριαστούν οι άνθρωποι της εξουσίας καθώς αγωνίζονται για την τρίτη αξιολόγηση, την έξοδο από την οκτάχρονη κρίση και τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους…

Η φράου Μέρκελ λοιπόν είναι φορτωμένη με τις ευθύνες των προγόνων της που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την Ελλάδα στα 3,5 χρόνια της χιτλερικής κατοχής. Ήταν η Γερμανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με το χειρότερο πρόσωπο της ιστορίας της. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια Γερμανία ειρηνική μεν αλλά διψασμένη για παγκόσμια οικονομική κυριαρχία…

Στις ανατριχιαστικές αγριότητες των χιτλερικών που περιέγραψα στο άρθρο της Κυριακής οφείλω να αντιπαραθέσω σήμερα μιαν άλλη, άγνωστη στους πολλούς, Γερμανία, πολύ διαφορετική, απίστευτα φιλελληνική, πέρα για πέρα ανθρώπινη! Που και η ίδια η Μέρκελ φαίνεται να την αγνοεί, αν κρίνει κανείς από τις ομιλίες της.
Ξεδιάλεξα λοιπόν από το αρχείο μου κάποιες πολύ σπουδαίες φράσεις κορυφαίων Γερμανών για την Ελλάδα και τις αφιερώνω σήμερα στην καγκελάριο Μέρκελ, μήπως και μαλακώσουν την άρνησή της να συζητήσει από την αρχή το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων που ξεπερνούν το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας.

Καρλ Μαρξ (ο θεμελιωτής του κομμουνισμού): «Ο Έλληνας Προμηθέας είναι ο πιο ευγενικός άγιος και μάρτυρας του φιλοσοφικού ημερολογίου».

Φρειδερίκος Ένγκελς (το νούμερο 2 του μαρξισμού): «Χωρίς τις βάσεις του ελληνισμού δεν θα υπήρχε η σύγχρονη Ευρώπη».

Φρειδερίκος Χέγκελ (κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος): «Το ελληνικό έθνος είναι η αιώνια νεότητα της ανθρωπότητας».

Τόμας Μαν (Νόμπελ λογοτεχνίας): «Αν το σύμβολο της ελευθερίας που είναι οι Θερμοπύλες ξαναγίνει πράξη, πάλι οι Ελληνες θα είναι οι νικητές».

Βέρνερ Χάιζενμπεργκ (Νόμπελ Φυσικής): «Όλη η δύναμη της Δυτικής κουλτούρας πηγάζει από την ελληνική σκέψη».

Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ (πρώην πρόεδρος της Γερμανίας): «Υπήρξατε ο μόνος λαός που κατεδίωξε τους λιγότερους υπεύθυνους Γερμανούς κατακτητές. Αυτό σάς τιμά και σας εξυψώνει στην Ευρώπη».

Αδόλφος Χίτλερ (ο αρχηγός του Γ’ Ράιχ): «Χάριν της ιστορικής αλήθειας θα πω ότι μόνον οι Έλληνες μας πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο».

Βίλχελμ Κάιτελ (στρατάρχης του Χίτλερ): «Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών λόγω της αντίστασης των Ελλήνων, άλλη θα ήταν η πορεία του πολέμου».

Φρειδερίκος Νίτσε (μέγας φιλόσοφος και ποιητής): «Οι Έλληνες είναι απλοί, όπως όλοι οι μεγαλοφυείς, για αυτό και είναι δάσκαλοι και αθάνατοι».

Φρίντριχ Σίλερ (κορυφαίος ποιητής): «Καταραμένε Έλληνα, όπου και αν στρέψω το μυαλό και την ψυχή μου, πάντα μπροστά μου σε βρίσκω, μπροστάρη και αξεπέραστο».

Βίλχελμ Μίλερ (μέγας Γερμανός ποιητής): «Χωρίς εσένα, Ελλάδα, τι θα ’τανε ο κόσμος!».

Ας τα διαβάσει άλλη μία φορά όλα αυτά η φράου Μέρκελ και ας θυμάται ότι η πανίσχυρη πατρίδα της χρωστάει ακόμη τα μαλλιά της κεφαλής της στην αθάνατη Ελλάδα, από την οποία, κατά τον Λουδοβίκο Α’ της Βαυαρίας, «προέρχεται ό,τι πιο θαυμαστό και ό,τι πιο μεγαλειώδες»!