Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο». Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, έχει τον τίτλο «Ο άρχοντας των φρικιών».

Για τον διεθνή Τύπο είναι το «κακό παιδί», ο «αντάρτης», ο «ταραχοποιός». Ενας δικαστής τον αποκάλεσε κάποτε «άξεστο». Ομως τίποτα από όλα αυτά δεν αρκεί για να περιγράψει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Αλκης Δαυίδ. Ισως ο πιο περιβόητος από τους Ελληνες μεγιστάνες, ο κληρονόμος της κατά τα άλλα συντηρητικής δυναστείας των Δαυίδ-Λεβέντη συνηθίζει να βλέπει το όνομά του γραμμένο στον διεθνή Τύπο για τους πιο απροσδόκητους λόγους.

Κάποτε γιατί προσέφερε αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον εμφανιστεί γυμνός μπροστά στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.
ssdse

Και μια άλλη φορά γιατί μετέδωσε ζωντανά την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ενός καρκινοπαθούς, σοκάροντας τους πάντες, πριν τελικά αποκαλύψει ότι επρόκειτο για ένα φτηνό διαφημιστικό κόλπο.

Ομως τις τελευταίες ημέρες, αυτός ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος μοιάζει να έχει ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Οταν μια πρώην υπάλληλός του τον έσυρε στα δικαστήρια με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης, καταφέρνοντας να κερδίσει τελικά αποζημίωση-μαμούθ 11 εκατ. δολαρίων, εκείνος ορκίστηκε να μην της δώσει ούτε σεντ, αλλά προτίμησε να ξοδέψει 19 εκατ. δολάρια για να αγοράσει μια νέα έπαυλη στο Μαλιμπού. Ωστόσο, πριν περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα, οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες ασχολούνταν και πάλι μαζί του.

Αυτή τη φορά, ο Δαυίδ είχε συλληφθεί σε ένα εξωτικό νησί της Καραϊβικής, με την κατηγορία ότι είχε γεμίσει το ιδιωτικό του τζετ από άκρη σε άκρη με 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, συνολικής αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Στις Σπέτσες, όπου περνά τα καλοκαίρια του, είναι γνωστός ως ο «Mr Coca Cola», αφού η οικογένειά του ελέγχει, εκτός από συμφέροντα στη ναυτιλία και τα ακίνητα, και την εμφιάλωση του αναψυκτικού σε 28 χώρες μέσω της Coca Cola HBC. Και η αλήθεια είναι ότι ο Αλκιβιάδης -όπως βαφτίστηκε- πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από έναν πλούσιο κληρονόμο. Γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας, αλλά μεγάλωσε κυρίως στο Nightsbridge, ένα από τα πιο ακριβά προάστια του Λονδίνου.

Φοίτησε στο περίβλεπτο Stowe School της Αγγλίας και στη συνέχεια στο ακριβότερο σχολείο του κόσμου, το αριστοκρατικό Institut Le Rosey της Ελβετίας. Ομως ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του φάνηκε από νωρίς, όταν πήρε αποβολή από το Stowe γιατί κλείδωσε ολόκληρο το σχολείο στην αίθουσα συγκεντρώσεων.

«Ο διευθυντής με αποκάλεσε δυνητικό μαζικό δολοφόνο! Ημουν πολύ υπερήφανος για αυτό», θα ομολογούσε χρόνια αργότερα σε κάποια συνέντευξή του στην «Daily Telegraph».
«Ο διευθυντής με αποκάλεσε δυνητικό μαζικό δολοφόνο! Ημουν πολύ υπερήφανος γι’ αυτό», ομολόγησε αργότερα


Ομως, παρότι μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον προνομίων, ο Δαυίδ ένιωθε τα πλούτη της οικογένειάς του να τον βαραίνουν. Στο σχολείο έπεσε θύμα bullying και όταν έκανε φίλους, αναρωτιόταν εάν αυτοί βρίσκονταν δίπλα του για τα χρήματά του. Ποτέ δεν ένιωσε ότι ταιριάζει κάπου.

«Στη Νιγηρία ήμουν ο λευκός τύπος, στην Αγγλία ήμουν ο μαύρος τύπος και μετά την 11η Σεπτεμβρίου ήμουν τρομοκράτης!», θα έλεγε γελώντας, προφανώς λόγω του μελαμψού χρώματός του.

Τελικά, βρήκε καταφύγιο στους καλλιτεχνικούς κύκλους, όπου ανακάλυψε την αγάπη του για την ηθοποιία, το πάθος του για τη σόουμπιζ, αλλά και τη ροπή του προς τις καταχρήσεις. Μετά τις σπουδές του στο Bennington College του Βερμόντ και στο φημισμένο Royal College of Art στο Λονδίνο, άφησε μακριά μαλλιά και έμπλεξε με τα ναρκωτικά.

Μόνο αφότου αποτοξινώθηκε, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αποφάσισε να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Βέβαια, δεν ανέλαβε κάποια θέση στην οικογενειακή αυτοκρατορία, αλλά έστησε τη δική του εταιρεία παραγωγής στο Λος Αντζελες, καθώς και το πρακτορείο Independent Models στο Λονδίνο, το οποίο εκπροσωπούσε γνωστά μοντέλα, όπως η Ελενα Κρίστενσεν.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, κυνήγησε το όνειρό του να γίνει ηθοποιός, παίζοντας σε τηλεοπτικές σειρές και κάποιες ταινίες, όπως το «The Bank Job» του 2008. Και πολύ σύντομα άρχισε να χρηματοδοτεί τις δικές του παραγωγές, στις οποίες συνήθως έγραφε το σενάριο, έκανε τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστούσε ο ίδιος.
ssdse


ΤΑΙΝΙΕΣ, ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Ο Δαυίδ Πεπεισμένος ότι οι διανομείς ταινιών τον έκλεβαν, αποφάσισε να ιδρύσει τη FilmOn, μια εταιρεία video-ondemand, η οποία έδινε στο κοινό απευθείας πρόσβαση σε ταινίες μέσω του Ιντερνετ, βγάζοντας από τη μέση τους μεσάζοντες.

Και παρότι η FilmOn πάτωσε, στάθηκε αφορμή για την είσοδο του Δαυίδ στο live streaming προγραμμάτων, μια ιδέα που σήμερα θεωρείται το μέλλον της τηλεόρασης, αλλά τότε πήγαινε κόντρα στο κατεστημένο και στα μεγάλα συμφέροντα της βιομηχανίας. Μόλις τα μεγαθήρια της αμερικανικής τηλεόρασης CBS, ABC, NBC και Fox διαπίστωσαν ότι η εταιρεία του Δαυίδ χρησιμοποιούσε κεραίες για να πιάνει το σήμα τους και στη συνέχεια να το streamάρει στο
FilmOn.tv, τον έπνιξαν στις μηνύσεις. Και κέρδισαν.

Ομως ο Δαυίδ έχει χρήματα για να πληρώνει δικηγόρους και αποζημιώσεις και έτσι η αυτοκρατορία της show business που έχει δημιουργήσει όλο και μεγαλώνει. Μεταξύ άλλων, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας λειτουργεί ένα σάιτ όπου πληρώνει απλούς ανθρώπους για να κάνουν τα πιο ηλίθια πράγματα, όπως για παράδειγμα να «χτυπήσουν» τατουάζ με το όνομα της ιστοσελίδας στο μέτωπό τους ή να τρέξουν γυμνοί μπροστά από τον Ομπάμα (σ.σ.: κάποιος πράγματι τόλμησε να το κάνει, αλλά αντί για το 1 εκατ. δολάρια που είχε υποσχεθεί ο Δαυίδ, πήρε μόνο 130.000 δολάρια, αφού δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ο τότε πρόεδρος πράγματι τον είδε).

Το τελευταίο διάστημα, το «κακό παιδί» του Χόλιγουντ φαίνεται να ασχολείται με περισσότερο υποσχόμενα projects, όπως για παράδειγμα μια εταιρεία ολογραμμάτων, η οποία ευθύνεται για την «εμφάνιση» του δολοφονημένου βασιλιά της ραπ Τούπακ Σακούρ και εκείνη του επίσης μακαρίτη Μάικλ Τζάκσον στα Μουσικά Βραβεία Billboard του 2014.

ΟΥΣΙΕΣ 

Και βέβαια ο Δαυίδ δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τη νέα μανία με τις business της κάνναβης. Μέσω της SwissX έχει αναπτύξει μια σειρά από προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), τα οποία δεν περιέχουν ψυχοτρόπες ουσίες, αλλά διαφημίζονται για τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές τους. Ηταν αυτές ακριβώς οι business που τον έφεραν στον Αγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής με το αεροπλάνο του γεμάτο με κάνναβη.

Οπως όλα δείχνουν, οι συνομιλίες του με την τοπική κυβέρνηση για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας του στη χώρα ναυάγησαν, με αποτέλεσμα ο Δαυίδ να συλληφθεί.

Ομως η ζωή συνεχίζεται, εάν κρίνει κανείς από τον λογαριασμό του στο Instagram, όπου ο Δαυίδ καταγράφει τις πιο τρελές στιγμές της εξωφρενικής καθημερινότητάς του. Μιας καθημερινότητας που έπειτα από τρεις γάμους και τρία διαζύγια μοιράζεται με τη νεαρή σύντροφο και συνεργάτιδά του αλλά και τους τέσσερις γιους του, κάπου μεταξύ Σπετσών, Μαλιμπού, Γκστάαντ και Λονδίνου, όπου διατηρεί σπίτια.

Σε μία  από αυτές τις επαύλεις, μπροστά από την πισίνα με υπερχείλιση ήταν που είχε δηλώσει σε κάποια από τις συνεντεύξεις του ότι ανήκει στους απλούς ανθρώπους και όχι στην αριστοκρατία. «Εάν πας προς τα πίσω, οι πρόγονοί μου ήταν όλοι αγρότες και παπάδες. Στον πόλεμο, ο πατέρας μου πουλούσε ποντικοουρές για γούρι στους Αμερικανούς στρατιώτες. Περπατούσε ξυπόλυτος», είχε πει.