Σε τιμή-έκπληξη πουλήθηκε μέσω πλειστηριασμού η πολυτελέστατη κατοικία του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες.

Η βίλα του κληρονόμου της γνωστής επιχειρηματικής δυναστείας άλλαξε χέρια έναντι 13.100.000 ευρώ, ενώ η αρχική τιμή είχε οριστεί σε 7.200.000 εκατομμύρια.

Ο ιδιοκτήτης, πάντως, είχε προσπαθήσει μέσω της δικαστικής οδού να αποτρέψει τον πλειστηριασμό, κάτι που δεν κατάφερε τελικά και η διαδικασία έγινε κανονικά το πρωί της Τετάρτης. Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πίσω από το ποσό-μαμούθ βρίσκεται -μέσω τρίτων- ο ίδιος ο πάμπλουτος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα: Ο άστατος βίος του περιβόητου μεγιστάνα Άλκη Δαυίδ

Άλκης Δαυίδ: Πολλές καταγγελίες

Ο πλειστηριασμός ήταν αποτέλεσμα της πολυετούς δικαστικής διαμάχης του γόνου της οικογένειας Δαυίδ-Λεβέντη με την Αμερικανίδα performer Λόρεν Ριβς, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και δικαιώθηκε.

Ο Άλκης Δαυίδ είχε και άλλες τέτοιου είδους καταγγελίες σε βάρος του για τις οποίες, μάλιστα, το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση ύψους 80.000.000 δολαρίων (μία από τις υψηλότερες αποζημιώσεις στη νομική ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα). Στην Λόρεν Ριβς επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 5.000.000 δολαρίων, την οποία αδυνατούσε να πληρώσει ο 55χρονος κροίσος -σύμφωνα με ισχυρισμό του ίδιου- και για τον λόγο αυτό βγήκε σε πλειστηριασμό η κατοικία του στις Σπέτσες.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε καταστραφεί οικονομικά και είχε χαρακτηρίσει μυθοπλασία τους ισχυρισμούς ότι είναι δισεκατομμυριούχος.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019, ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει στη Λόρεν Ρίβς -η οποία εργαζόταν ως σεναριογράφος και περφόρμερ στο FilmOn, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στον γιο του Ανδρέα Δαυίδ- 4.350.000 δολάρια ως αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας απάντησε με αγωγή 100.000.000 δολαρίων κατά της  Λόρεν Ριβς και όσων τον κατήγγειλαν, ισχυριζόμενος ότι συγκρότησαν μια ομάδα όπου ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο με σκοπό να επικαλεστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ψευδείς ισχυρισμούς εις βάρος του για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων του και με απώτερο στόχο να εισπράξουν με παράνομο τρόπο χρηματική αποζημίωση. Τελικά το δικαστήριο δικαίωσε την Αμερικανίδα, η οποία με τον χθεσινό πλειστηριασμό επισφράγισε την υπέρ της δικαστική απόφαση. Σημειώνεται ότι το ακίνητο που άλλαξε χέρια βρίσκεται σε οικόπεδο 4,4 στρεμμάτων στην περιοχή Παναγιά Αρμάτα στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών και περιλαμβάνει συγκρότημα τεσσάρων ανεξάρτητων κατοικιών, 200 περίπου τετραγωνικών η καθεμία, με κοινόχρηστη πισίνα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή