Με τα ιερά δεσµά του γάµου ενώθηκαν πριν από λίγες ηµέρες ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας ∆ηµοκρατίας Ανδρέας Πάτσης και η δηµοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά, µε κουµπάρο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Τα «Π» τους συνάντησαν στην «Απολλώνια Λύρα», στα σκαλάκια της Μνησικλέους, και στην πρώτη τους συνέντευξη µετά τον γάµο µάς µίλησαν για όλα: τα κοινά τους σχέδια, τα παιδιά τους (έχουν δύο ο καθένας από δύο γάµους) και την απόφασή τους να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους το καλοκαίρι στα Γρεβενά.

Κύριε Πάτση, ως νέος βουλευτής τι είναι αυτό που σας έχει κάνει εντύπωση από τη λειτουργία της Βουλής και του πολιτικού συστήµατος;

Είµαι ένας από τους 300, που συµβάλλει, συµµετέχει και προωθεί ό,τι καλύτερο για το συµφέρον της πατρίδας µου. Αισθάνοµαι βαριά ευθύνη, διότι αυτό δεσµεύει κατά κάποιον τρόπο και τις επόµενες γενιές.

6576
Με µία λέξη πώς θα χαρακτηρίζατε τους εξής πολιτικούς: Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηµατά, Γιάνη Βαρουφάκη, Κυριάκο Βελόπουλο, ∆ηµήτρη Κουτσούµπα;

Τον Αλέξη Τσίπρα θα τον χαρακτήριζα «επιεικώς τραγικό», ενώ την πρόεδρο του Κινήµατος Αλλαγής, Φώφη Γεννηµατά, παρόλο που ανεβάζει τόνους, επί της ουσίας άτονη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρώ ότι θα έκανε µεγάλη καριέρα ως κωµικός, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος µετά τη µεγάλη επιτυχία του και την εισαγωγή της «Ελληνικής Λύσης» στη Βουλή είναι λίγο υπερβολικός. Θα πρέπει να εναρµονιστεί µε τις συνθήκες κανονικότητας. Ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας παραµένει σχεδόν σταθερός σε ό,τι έλεγε από την αρχή της θητείας του ως γραµµατέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ποιο είναι το πιο περίεργο που σας έχουν ζητήσει;

Κάτι απίστευτο που αντιµετώπισα ήταν ότι πρόσφατα µέσω ΑΣΕΠ είχαν προκηρυχθεί κάποιες θέσεις και υπήρχε ανάµεσα στις προϋποθέσεις το ελάχιστο ύψος. Μου ζητήθηκε να παρέµβω για να ψηλώσω έναν υποψήφιο 3 πόντους (γέλια).

Πώς αισθάνεστε που πλέον δεν είστε εργένης; Ολοκληρωµένος, χαρούµενος. Κάνω όνειρα από την αρχή. Πώς γνωριστήκατε µε τη Βίκυ;

Όλα ήταν πεπρωµένο ή αλλιώς κάρµα. Σε µια µεγάλη παρέα, πιο αργά από τις 12 τα µεσάνυχτα το 2018, µία ηµέρα µετά τα γενέθλια της Βίκυς τον Αύγουστο, ένας φίλος από την παρέα, ο Στέλιος Πέτσας, µου ζήτησε την ενίσχυση ενός δικηγόρου, για να πείσω κάποιους από την παρέα ότι αυτή τη φορά θα πρέπει σύσσωµοι να συµπορευτούν µε τη Ν.∆. και να επηρεάσουν όσους µπορούν περισσότερους υπέρ. Πήγα, αν και ήταν πολύ αργά, και έπειτα από µακρά συζήτηση ζήτησα τη συνδροµή της Βίκυς, ως επικοινωνιολόγου και δηµοσιογράφου, για να µε βοηθήσει στον προεκλογικό µου αγώνα ως πρώτη φορά και ως νέος υποψήφιος µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στον Νοµό Γρεβενών, στα πατρικά µου εδάφη. Γι’ αυτό και κάναµε κουµπάρο τον Στέλιο Πέτσα, αφού εκείνος µας γνώρισε.



Πώς έγινε η πρόταση γάµου; Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας;

Σε οικογενειακό τραπέζι, σε κάλεσµα Κυριακής, χωρίς να ξέρουν κάτι, τους αιφνιδίασα κάνοντας πρόταση γάµου µε την ηµεροµηνία και του αρραβώνα και του γάµου. Ναι, από την πρώτη φορά που της ζήτησα να βγούµε οι δυο µας, το κατάλαβα... Ηταν η γυναίκα της ζωής µου. Απόλυτα κεραυνοβόλος έρωτας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ: Γνωριστήκαμε σε μια μεγάλη παρέα πιο αργά από τις 12 τα μεσάνυχτα το 2018, μία ημέρα μετά τα γενέθλια της Βίκυς, τον Αύγουστο. Γι’ αυτό και κάναμε κουμπάρο τον Στέλιο Πέτσα, αφού εκείνος μας γνώρισε


Τι θαυµάζετε στη Βίκυ; Τη ζηλεύετε;

Θαυµάζω τον δυναµισµό της, την προσωπικότητά της, τη θετική, καθαρή και γρήγορη σκέψη και τη διαδροµή της. Τη ζηλεύω θανάσιµα.

Ο λόγος σε εσάς, Βίκυ. Τι είναι αυτό που σας έκανε να πείτε ότι ο Ανδρέας είναι ο άνδρας της ζωής σας;

Η αλήθεια του µε έκανε να πω ότι αυτός είναι ο άντρας της ζωής µου. Ο,τι ζω καθηµερινά µαζί του και ό,τι γνώρισα από τα µάτια των άλλων σε όλο του το περιβάλλον, εργασιακό, φιλικό και οικογενειακό.

Συνέβη κάτι περίεργο την ηµέρα του γάµου;

Ένα ακόµα υπέροχο οικογενειακό γεγονός χαράς: Μετά τον γάµο, είχαµε και µαιευτήριο. Κάπου εκεί στο γλέντι το ξηµέρωµα έσπασαν τα νερά της νύφης µου. Η κ. Τίνα Πέππα, η γυναίκα του αδερφού µου, Αναστάσιου Παπαλουκά, µας χάρισε ένα υγιέστατο και πανέµορφο κοριτσάκι.

ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Δεν λέμε όχι σε ένα πέμπτο παιδί, ενώ θα κάνουμε παραδοσιακό γάμο στα Γρεβενά τον Ιούνιο


Μόλις τον γνωρίσατε τι σκεφτήκατε;

Σκεφτόµουν αν πράγµατι όλα αυτά που ζω ισχύουν. Είµαστε ένα από την πρώτη ηµέρα. Μείναµε µαζί στους τέσσερις µήνες.

Θέλετε να κάνετε παιδάκι άµεσα;

Εχουµε ήδη τέσσερα παιδάκια, τρία αγόρια και ένα κοριτσάκι (28, 20, 16 και 6 ετών). Αλλά δεν λέµε όχι και σε πέντε!

7798

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή σας µέχρι σήµερα;

Αρκετές, αλλά δεν τις θυµάµαι πια...

Θα ασχολιόσασταν και εσείς µε την πολιτική;

Με την πολιτική είµαι άρρωστη, γι’ αυτό και ήµουν, είµαι και θα είµαι στην πολιτική µέσα από τα δελτία που παρουσιάζω, µέσα από τις πολιτικές εκποµπές και µέσα από τους ανθρώπους που συµβουλεύω και υποστηρίζω.

Είναι αλήθεια ότι ετοιµάζετε κάτι στα Γρεβενά;

Ναι, και το λέµε πρώτη φορά σε σένα. Θα τιµήσουµε τον τόπο καταγωγής αλλά και την εκλογική περιφέρεια του Ανδρέα, τα πανέµορφα Γρεβενά, και τους πολίτες τον Ιούνιο που έρχεται µε έναν παραδοσιακό γρεβενιώτικο γάµο, ανοιχτό στους φίλους και τις φίλες της ∆υτικής Μακεδονίας, που απαρτίζεται και από τον νοµό που τόσο αγαπούν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 22/2